Αυστραλός έκανε μαραθώνιο σερφ για 30 ώρες και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες ώρες συνεχόμενου σέρφινγκ έσπασε Αυστραλός αθλητής, συγκεντρώνοντας μάλιστα χρήματα για την ψυχική υγεία των νέων. 

Ο Μπλέικ Τζόνστον από το Σίδνεϊ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 30 ωρών και 11 λεπτών, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει το ποσό των 400.000 αυστραλιανών δολαρίων (252.000 ευρώ) για θέματα σχετικά την ψυχική υγεία των νέων, 10 χρόνια μετά την αυτοκτονία του πατέρα του.

Μάλιστα, ο πρώην επαγγελματίας αθλητής του σερφ μετά την ολοκλήρωση του άθλου δεν έμεινε στη στεριά προκειμένου να ξεκουραστεί, αλλά επέλεξε να παραμείνει στο νερό για άλλες 10 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικός του σκοπός ήταν να τρέξει 1.000 χιλιόμετρα για να συγκεντρώσει το παραπάνω ποσό, ωστόσο έχοντας περάσει επτά ώρες μέσα σε ειδική πισίνα στη Μελβούρνη, που παράγει κύματα, ξεκίνησε να συλλέγει πληροφορίες για το παγκόσμιο ρεκόρ σέρφινγκ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blake Johnston (@blakeyjohnston)

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την προσπάθεια του σέρφερ, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/3) και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 της Παρασκευής.

Στη σελίδα του Αυστραλού σέρφερ αναφέρονται όλες οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι στις οποίες ήταν εκτεθειμένος ο αθλητής.

Συγκεκριμένα, στην δημοσίευση αναφέρονται μεταξύ άλλων: τύφλωση, μόλυνση αυτιών, αφυδάτωση, στέρηση ύπνου, υποθερμία, καρχαρίες και πνιγμός.

Στο σημείο βρίσκονταν υγειονομικοί για να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, εάν αυτό χρειαζόταν, ενώ ο αθλητής είχε το δικαίωμα να βγει στην ακτή μία φορά ανά ώρα ώστε να φάει ή να πιει κάτι.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ