ΑΕΚ για Ιωαννίδη: «Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί. Ο Ξανθεός δεν είναι πλέον μαζί μας, Αθάνατος»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανάρτησή της στα social media είπε το δικό της αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. 

Γιάννης Ιωαννίδης: Οι κόντρες και ατάκες του «Ξανθού» που έμειναν στην ιστορία – Από το… Γκαλόσημο στην «καρδιά του πρωταθλητή» – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Χάρος βγήκε παγανιά. Και πήρε μαζί του ο τρισκατάρατος ακόμη έναν μεγάλο. Ο Γιάννης Ιωαννίδης “έφυγε”. Ο “Ξανθεός” δεν είναι πλέον μαζί μας. Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί. Αθάνατος, “Ξανθεέ”» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΑΕ ΑΕΚ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη:

Ολυμπιακός: «Αναμορφωτής της ομάδας μας ο Γιάννης Ιωαννίδης»

Ο Χάρος βγήκε παγανιά… Και πήρε μαζί του ο τρισκατάρατος ακόμη έναν μεγάλο…
Ο Γιάννης Ιωαννίδης «έφυγε».
Σε ηλικία 78 ετών.
Κι αφού τα τελευταία χρόνια πάλευε και έδινε μάχες (ζωής) απέναντι σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Ο θρυλικός προπονητής, που δεν πήρε τρόπαιο με την ΑΕΚ, αλλά έσπειρε το σπόρο για τις μελλοντικές επιτυχίες της σύγχρονης εποχής, αλλάζοντας τη μοίρα της. Η διετία 1996-1998 της πρώτης αναγέννησης της «Βασίλισσας» φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.
Η «Βαρκελώνη 1998», ήτοι το Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας με αντιπάλους τη Μπενετόν και τη Κίντερ, έχει δικαίως θέση πολύ ψηλά, και λίγο μόλις κάτω από τα 17 τιμημένα τρόπαια της ενδόξου Ιστορίας μας.
Ο «Ξανθεός» – κατά ιερή παράφραση του λεξιπλάστη, «Πατριάρχη» του ρεπορτάζ της ΑΕΚ, Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη – δεν είναι πλέον μαζί μας.
Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί.
Η οικογένεια της ΑΕΚ BC και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τους οικείους του, αλλά και προς την αθλητική του οικογένεια, τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Αθάνατος, «Ξανθεέ»!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ