Euroleague: Η Ζενίτ “καθάρισε” τη Μπαρτσελόνα και όλα θα κριθούν στο πέμπτο παιχνίδι

Αποφασισμένη να «πουλήσει ακριβά το τομάρι της» απέναντι στην Μπαρτσελόνα απέδειξε πως είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ απάντησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο προχθεσινό break των Καταλανών επί ρωσικού εδάφους και με το τελικό 74-61 στο Game 4 των play off της Euroleague, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2.

Πλέον, η ομάδα που θα πάρει το «εισιτήριο» για το Final 4 της Κολωνίας θα γίνει γνωστή μετά από το πέμπτο ματς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», μιας και οι Καταλανοί έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Λίγοι ήταν εκείνοι, που στο άκουσμα του ζευγαριού των play off μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, θα πίστευαν ότι η Ζενίτ ότι θα ήταν ανταγωνιστική απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Κι ακόμη λιγότεροι αυτοί που θα περίμεναν ότι η σειρά θα πήγαινε σε πέντε ματς για ν΄ αναδειχθεί η ομάδα που θα βρεθεί στην «Lanxess Arena».

Κι, όμως, οι Ρώσοι (8οι στην κανονική περίοδο) όχι απλά είναι ανταγωνιστικοί, αλλά μετά τα τέσσερα ματς που έχουν γίνει, δείχνουν να είναι η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Πήραν το πρώτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη, έχασαν το δεύτερο στην παράταση κι ενώ νωρίτερα ο Πάνγκος είχε αστοχήσει στο τελευταίο σουτ, πάλεψαν στο τρίτο, αλλά ο Ντέιβις τους έκανε τη ζημιά, ενώ απόψε (30/04) έκαναν «πάρτι» στην τρίτη περίοδο και παρά την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο τελευταίο 10λεπτο επί της ουσίας δεν κινδύνεψαν ποτέ κι έφτασαν άνετα στη νίκη.

Ο Κέβιν Πάνγκος του δεύτερου μέρους (18 πόντους στο διάστημα αυτό) ήταν «όλα τα λεφτά» για τη Ζενίτ, με τους συνολικά 20 πόντους που σημείωσε. Από την άλλη, ο Νικ Καλάθης στην πιο παραγωγική του βραδιά στα play off τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (12 στο β΄ ημίχρονο), όντας ο κορυφαίος σκόρερ της «Μπαρτσα» στον αγώνα. Ο Ντέιβις των 25 πόντων πριν από δύο βράδια, έμεινε μόλις στον ένα κι αυτό με 1/2 βολές!

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 36-26 (ημ.), 58-38, 74-61

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ