Γυναικείο πόλο: Στον τελικό της Εuroleague ο Ολυμπιακός

Έξι χρόνια μετά τον πρώτο μεγάλο τίτλο, οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη , νίκησαν 9-8 της Ουίπεστ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Final Four της Βουδαπέστης, και έκαναν το πρώτο βήμα για τον δεύτερο -μετά το 2015-τίτλο της ιστορίας τους στη Euroleague.

Με αμιγώς ελληνική σύνθεση και παρά την πολύμηνη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκες», ήταν εξαιρετικές, στο άδειο από θεατές κολυμβητήριο, λόγω της πανδημίας Covid-19 φτάνοντας άξια στον αυριανό τελικό (1/5, 21:15), όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια από τον έτερο ημιτελικό που ακολουθεί, ανάμεσα σε Ντουναουισβάρος (Ουγγαρία) και Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία).

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος από τις τέσσερις ομάδες του Final-4, με 6 συμμετοχές (4 φορές στις πέντε τελευταίες φορές), κέρδισε το τρόπαιο το 2015 και ήταν δεύτερος το 2017 και 2019.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ – Αντάλ 1, Παρκς 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλες, Περεστέγκι 1, Κάκας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ