Όμπλακ και Γιορέντε σκότωσαν την Λίβερπουλ που προδόθηκε από τον Άντριαν – ΒΙΝΤΕΟ

Η Λίβερπουλ... έλιωσε την Ατλέτικο, είχε την πρόκριση στα χέρια της αλλά η διαφορά των δύο ομάδων ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Κι ενώ ο Όμπλακ ήταν κέρβερος ο Άντριαν αποκαθήλωσε τους πρωταθλητές Ευρώπης και η ομάδα του Σιμεόνε στο τέλος πανηγύρισε για την πρόκριση στα προημιτελικά στην παράταση (2-3, 1-0 κ.α.)!

Την ημέρα που τραυματίστηκε λίγοι πίστεψαν ότι η απουσία του θα στοιχίσει στον επαναληπτικό. Ο Άλισον είναι αππό τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, αλλά όλοι είχαν εστιάσει στο γεγονός ότι η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλει δύο γκολ για να προκριθεί επί της Ατλέτικο στον επαναληπτικό του Άνφιλντ.

Η Λίβερπουλ, όντως βρήκε τα δύο γκολ που έψαχνε, αλλά δεν προκρίθηκε. Την ώρα που ο Γιάν Όμπλακ με τις επεμβάσεις του θύμιζε… φάντομ, ο Αντριάν δώρισε δύο γκολ στην παράταση και οι ροχιμπλάνκος έκαναν αυτό που έμοιαζε με θαύμα. Πέταξαν εκτός Champions League την κάτοχο της διοργάνωσης.

Ο Σλοβένος γκολκίπερ για 90 λεπτά κρατούσε μόνος του την Ατλέτικο Μαδρίτης ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. Έκανε 8 επεμβάσεις, τις περισσότερες φέτος σε νοκ-άουτ παιχνίδι της διοργάνωσης. Νικήθηκε από μία καρφωτή κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ (43’) και είδε το δοκάρι να τον σώζει στην προσπάθεια του Ρόμπερτσον (66’), όμως ήταν ο άνθρωπος που… έσπασε τα νεύρα των γηπεδούχων.

Αυτός που με τις αμέτρητες επεμβάσεις του σε προσπάθειες από Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ έκανε την Λίβερπουλ να αμφιβάλλει για τον εαυτό της και το αν μπορεί να φτάσει στην πρόκριση.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πίστεψε ότι βρήκε το χρυσό γκολ πρόκρισης με την κεφαλιά του Σαούλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Ισπανός μέσος ήταν σε θέση οφσάιντ και το ματς πήγε στην παράταση.

Το γκολ του Φιρμίνο στο 94ο λεπτό (καρφωτή κεφαλιά στο δοκάρι και ριμπάουντ σε κενή εστία) έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι οι ροχιμπλάνκος παρέδωσαν την ψυχή τους, όμως οι ομάδες του Τσόλο Σιμεόνε ποτέ δεν τα παρατάνε.

Ένα κακό διώξιμο του Αντριάν έφερε στην συνέχεια της φάσης σε θέση βολής τον Γιορέντε και εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 (97’).

Όμως ο Ισπανός μέσος που είχε μπει ως αλλαγή αντί του Ντιέγκο Κόστα είχε και καλύτερο. Με νέο καλά ζυγισμένο σουτ νίκησε και πάλι τον Αντριάν, ο οποίος έπεσε καθυστερημένα (105’, 2-2) και έκανε τον Ντιέγκο Σιμεόνε να κάνει το σπριντ της ζωής του στους πανηγυρισμούς.

Όσα θαύματα κι αν έχει κάνει η Λίβερπουλ, ειδικά στο Άνφιλντ, αυτό το ματς δεν γύριζε πια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε και τρίτο γκολ στο 120′ με τον Μοράτα (κι αυτός αλλαγή) και πέταξε εκτός συνέχειας την κάτοχο της διοργάνωσης.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (105′ Φαμπίνιο), Τσάμπερλεϊν (82′ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ (105′ Οριγκί), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (113′ Μιναμίνα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίπιερ (90′ Βρσάλικο), Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Παρτέι, Κόκε, Κορέα (106′ Χιμένες), Σαούλ, Ζοάο Φέλιξ (103′ Μοράτα), Ντιέγκο Κόστα (56′ Γιορέντε).Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ