Bundesliga: Όρθια η Λειψία στο Ντόρτμουντ

Χαρακτήρα πρωταθλήτριας έδειξε η Λειψία. Παρόλο που η Ντόρτμουντ τη στρίμωξε άσχημα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έμεινε όρθια και απέσπασε ισοπαλία που την κρατάει σίγουρα στην κορυφή της βαθμολογίας (3-3).

Μπαίνοντας φουριόζοι στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έδειξαν ικανοί να το καθαρίσουν πρόωρα, αφού προηγήθηκαν με 2-0, με σουτ του Βάιγκλ στην κλειστή γωνία στο 23’ και ωραία ενέργεια του Μπραντ στο 34’.

Ωστόσο η άρνηση της Λειψίας να παραδοθεί, σε συνδυασμό με τα αμυντικά λάθη της ομάδας του Φαβρ εκμηδένισαν το προβάδισμά της: Με τον Βέρνερ να εκμεταλλεύεται απίστευτες γκέλες του Μπούρκι και της άμυνάς του και σ’ ένα εξάλεπτο (47’-53’) να ισοφαρίζει.

Μπορεί λοιπόν η γρήγορη απάντηση της Ντόρτμουντ (με σουτ του Σάντσο από γύρισμα του Ρόις στο 55’) να την έβαλε ξανά μπροστά, αλλά δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει τη νίκη.

Διότι ήρθε στο 78’ ο Σικ να πάρει την επαναφορά από απόκρουση του Μπούρκι και να σφραγίσει το τελικό σκορ, με το οποίο η Λειψία έμεινε για 11ο παιχνίδι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Έτσι, η Ντόρτμουντ έχασε χρυσή ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή και οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν ότι θα βρίσκονται εκεί και μετά το τέλος αυτής της αγωνιστικής.

Η Λειψία πέτυχε 3+ γκολ για 7ο σερί παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα και αποτελεί τη 2η καλύτερη επίθεση στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (45 γκολ).

Νίκες για Αουγκσμπουργκ, Χόφενχαϊμ

Η Άουγκσμπουργκ είχε εύκολο βράδυ εντός έδρας επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Με πρωταγωνιστή τον Μαξ, οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία νίκη και ανέβηκαν στην 10η θέση της βαθμολογίας. Ο Μαξ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μάρτιν Σμιντ στο πρώτο μέρος ενώ, ο Γεντβάι διπλασίασε τα τέρματα της Άουγκσμπουργκ πριν ο Μαξ στο 72′ γράψει το τελικό 3-0.

Διπλό για την Χόφενχαϊμ στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν με 0-2 χάρη σε γκολ των Μπαμπού και Μπαουμγκάρτνερ.ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ