Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με απόφαση ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο!Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε επισημάνει μέσω της αρθρογραφίας μας στο enikos.gr ότι εάν δε συναντηθούν (και δε φτάσουν έστω σε μίνιμουμ συμφωνίας) οι ιδιοκτήτες του big-4 δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα.Κι επειδή στην Ελλάδα ιστορικά γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τα βρούμε μόνοι μας έρχονται και πάλι οι ξένοι να μας βάλουν σε τάξη!

Όπως έγινε γνωστό μέσα στον Ιανουάριο οι κύριοι Αλαφούζος,Μαρινάκης,

Μελισσανίδης και Σαββίδης (αλφαβητική η παράθεση των ονομάτων)θα κληθούν να παραστούν (όλοι τους) στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ στην Ελβετία προκείμενου να συζητήσουν για όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.Επιτέλους!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!Έστω κι εκτός Ελλάδας θα γίνει το αυτονόητο και άκρως απαραίτητο!!!

Θεωρώ ιστορικό το ραντεβού αυτό και σας το λέω από τώρα για να το γνωρίζετε:Εάν ΔΕ συμφωνηθούν αυτά που η κοινή λογική επιτάσσει και εάν στη συνέχεια όσα συμφωνηθούν ΔΕΝ εφαρμοστούν ξεχάστε το ελληνικό ποδόσφαιρο.Θα διαλυθεί για πάντα εις τα εξ ων συνετέθη.Άλλωστε ήδη βρίσκεται πολύ κοντά στη διάλυση.Και μπράβο στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ που πίεσαν κεντρικά για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα.Και λέω κεντρικά γιατί οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ που ήρθαν εδώ για την περίφημη επιτήρηση (για να τα λέμε όλα) δεν τα κατάφεραν.

Σημαντική επίσης η απόφαση των ξένων να πιέσουν ώστε οι εκλογές της ΕΠΟ να διεξαχθούν νωρίτερα από τον Οκτώβριο που ήταν κατ αρχήν προγραμματισμένες.Οι αρχαιρεσίες λοιπόν θα γίνουν -όπως φαίνεται- πριν απ τη λήξη της επιτήρησης (31/7/2020) κι ελπίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι οι ξένοι θα προλάβουν τις «ομορφιές» στις οποίες οι παρατάξεις της μπάλας είναι έτοιμες να προχωρήσουν.

Κατά τ άλλα ευκταίον ο αρχιδιαιτητής να είναι ξένος αλλά….να μην είναι αυτός που έχουμε τώρα. «Όχι» δηλαδή στον ανεπαρκή και τεμπέλη Περέιρα. Επίσης εννοείται ότι πρέπει να παραμείνει το VAR αλλά να μη λειτουργεί με τρόπο ερασιτεχνικό όπως τώρα αλλά….ανθρώπινα και κανονικά!!

Και κάτι πολύ σημαντικό που σας το έγραψα απ την προηγούμενη εβδομάδα:Είναι πολύ σημαντικό (αν όλα πάνε καλά τον Γενάρη στην Ελβετία) οι BIG4 να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του κουμανταδόρου της ομοσπονδίας.Να βρουν δηλαδή άνθρωπο που βγάζει χρήματα απ τις δουλειές του ώστε να μην έχει ανάγκη…άλλες επιρροές,που γνωρίζει το αντικείμενο και διαθέτει το ειδικό βάρος να συνομιλεί στα ίσα με κάθε ιδιοκτήτη.Και εν τέλει άνθρωπο που θα εγγυηθεί την ισονομία και την εφαρμογή των κανονισμών του ποδοσφαίρου (αλλά και των νόμων του κράτους) σ όλα τα θεσμικά όργανα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ