Σοκ στον κόσμο του μπιτς βόλεϊ: 25χρονος παίκτης πήδηξε στο κενό από τον 29ο όροφο

Παγκόσμιο σοκ στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε ο θάνατος του επαγγελματία αθλητή του μπιτς βόλεϊ Έρικ Ζάουν, ο οποίος πήδηξε από τον 29ο όροφο ξενοδοχείου στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσι.

Το πτώμα του βρέθηκε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Μποργκάτα, ενώ η αστυνομία αποδίδει τον θάνατό του σε αυτοκτονία. Ήταν γεννημένος στις 28 Ιουνίου 1993 και λίγο πριν από τα 26α του γενέθλια αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από ένα μεγάλο τουρνουά, ενώ από το 2015 που είχε τιμηθεί ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής σάρωνε τα βραβεία για τις επιδόσεις του. Καταγόταν από το Τσέρι Χιλ του Νιου Τζέρσι, ενώ μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να κυνηγήσει την καριέρα του. Τον τελευταίο καιρό ζούσε στο Ατλάντικ Σίτι, σε ξενοδοχείο του οποίου αυτοκτόνησε.

Η καριέρα του ξεκίνησε στο γυμνάσιο σε ηλικία 14 ετών όταν επελέγη για την ομάδα του σχολείου του. Το ταλέντο του του χάρισε υποτροφία σε κολέγιο της Νότιας Καρολίνα όπου ξεχώρισε από την πρώτη σεζόν. Τότε άρχισε να παίζει μπιτς βόλεϊ.

Η Ένωση Επαγγελματιών Αθλητών Μπιτς Βόλεϊ (AVP) σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια του Ζάουν.

Πηγή: volleyballmag.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ