Σάλος από την αθώωση δασκάλας που τραυμάτισε 12χρονο μαθητή της – ΒΙΝΤΕΟ

Στη σχολική καφετέρια καθόταν ο 12χρονος μαθητής και στηριζόταν στα πίσω πόδια της καρέκλας του όταν η 42χρονη δασκάλα Κίμπερλι Πέσι τον πλησίασε και αφού κλώτσησε την καρέκλα του παιδιού, εκείνο έπεσε πίσω και χτύπησε το κεφάλι του στο πάτωμα.

Αρχικά η δασκάλα μουσικής κρίθηκε ένοχη για απλή επίθεση τον Μάιο του 2018. Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο του Νιου Τζέρσι, στο Λίνγουντ, το 2017.

Ο δικαστής τόνισε ότι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας υποδεικνύει τη σκόπιμη επίθεση της δασκάλας στον μαθητή της που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Καταδικάστηκε σε πρόστιμο 200 δολαρίων και σε δικαστικά έξοδα. Επιπλέον, το περασμένο φθινόπωρο έπρεπε να παραδώσει την άδεια διδασκαλίας για να ακολουθήσει πρόγραμμα διορθωτικής συμπεριφοράς.

Ωστόσο, η δασκάλα έκανε έφεση και ο ανώτατος δικαστής ανέτρεψε την ετυμηγορία και ήρε την εντολή παράδοσης της άδειας διδασκαλίας της 42χρονης. Μάλιστα, υιοθέτησε τον ισχυρισμό της Πέσι ότι προσπαθούσε να σταθεροποιήσει την καρέκλα του μαθητή της και ότι δεν την κλώτσησε, αν και δεν αιτιολόγησε για ποιον λόγο όταν ο μαθητής έπεσε και χτύπησε εκείνη έστρεψε την πλάτη και έφυγε.

Όπως είπε ο δικαστής αιτιολογώντας την απόφασή του “δεν έχω πειστεί ότι η κατηγορουμένη ενήργησε σκοπίμως, εις γνώσιν της ή απερίσκεπτα σε σχέση με τον τραυματισμό του παιδιού”.Η μητέρα του παιδιού εξέφρασε την αηδία και τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του δικαστή. “Το βίντεο δεν λέει ψέματα. Επιτέθηκε στον γιο μου”.

Ο συνήγορος της Πέσι εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του για την απόφαση αλλά και την έκπληξή του που προβλήθηκε το βίντεο από το περιστατικό καθώς απεικονίζονται ανήλικοι μαθητές και ήταν υπό εντολή εμπιστευτικότητας.

Το βίντεο από την Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ