Αγριεμένη η Άρσεναλ «κατάπιε» τη Νάπολι – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League είναι πλέον η Άρσεναλ, μετά το καθαρό 2-0 επί της Νάπολι. Αποτέλεσμα δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, με τους Ιταλούς να κυνηγούν πλέον την υπέρβαση στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο San Paolo.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ξανά στην αρχική τους ενδεκάδα, οι «κανονιέρηδες» μπήκαν αγριεμένοι στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν και στο 14′ άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Ράμσεϊ, μετά τη συνεργασία των Λακαζέτ-Νάιλς (1-0). Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, η ομάδα του Ουνάι Εμερι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δικαιώθηκε στο 25′, όταν με τη βοήθεια και της τύχης στο σουτ του Τορέιρα έκανε το 2-0. Σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αφού οι Λονδρέζοι προκαλούσαν συνεχώς ανησυχία στον Μέρετ, την ίδια ώρα που η Νάπολι είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ινσίνιε, ο οποίος έκανε άσχημο τελείωμα.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με την Άρσεναλ να ελέγχει την κατάσταση και να πλησιάζει στο τρίτο γκολ με τον Νάιλς στο 69′. Τρία λεπτά μετά, οι Παρτενοπέι μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς αλλά ο Ζιελίνσκι αστόχησε μόνος από κοντά, για να τον μιμηθεί στο 81′ ο Ράμσεϊ, στην καλύτερη φάση των Κανονιέρηδων για τρίτο γκολ.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τορέιρα (77′ Ελνένι), Ράμσεϊ, Οζίλ (67′ Μχιταριάν), Λακαζέτ (67′ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερετ, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ (83′ Ουνάς), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (83′ Γιουνές), Μέρτενς (66′ Μίλικ).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ