Λουτσέσκου: Θέλουμε το απόλυτο μέχρι τα Χριστούγεννα

Μόνο νίκες θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του έξι «τελικούς» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, μιλώντας στην κάμερα του Novasports ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Λαμία, στάθηκε στην ανάγκη κατάκτησης της νίκης στα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Πιο αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι:

«Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μιλάμε συνεχώς με τους παίκτες πριν το παιχνίδι στη Λαμία. Έχουμε μπροστά μας έξι τελικούς. Θέλουμε να μείνουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος, να περάσουμε στο Κύπελλο Ελλάδας και να πάρουμε την πρόκριση και στην Ευρώπη. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Έχουμε καταφέρει πολλά και θέλουμε να τα δώσουμε όλα μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη και τη διακοπή. Αν τα καταφέρουμε πιστεύω ότι θα είμαστε η πιο χαρούμενη ομάδα στη χώρα μέχρι εκείνο το σημείο. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση όπως βλέπετε λοιπόν» .

Για το παιχνίδι στο Λονδίνο:

«Δεν θέλω να κρατήσω τίποτα. Ίσως τα 70 λεπτά του Μαουρίσιο και το 90λεπτο του Βιεϊρίνια μετά από καιρό. Έχουμε τη δυνατότητα από δω και πέρα να πάρουμε περισσότερα λεπτά από αυτούς και επίσης το γεγονός ότι κάποιο παίκτες πήραν ανάσες. Δεν ήταν δυνατόν να έχουμε τον έλεγχο με 10 παίκτες στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι» .

Για το αν βλέπει πράγματα στις μεγάλες ομάδες που αντιμετωπίζει και τα λαμβάνει ως μαθήματα:

«Είναι φυσιολογικό να παίρνεις εμπειρίες όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες. Σου ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση. Δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου κόντρα στους κορυφαίους σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Μπορείς να δεις διαφορετικές καταστάσεις στο ρυθμό, αντιμετωπίζεις παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μία μόνο φάση. Βήμα βήμα χρησιμοποιείς αυτή την πίεση αυτών των παιχνιδιών, για να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα εγχώρια παιχνίδια» .

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Ευρώπη:

«Έχω μιλήσει ήδη γι αυτό. Έχω εξηγήσει την κατάσταση. Είμαστε σε μία καλή περίοδο, έχουμε έξι παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε, το ένα μετά το άλλο, να τα κερδίσουμε όλα και να είμαστε καλά πριν τη διακοπή» .

Για το τι είναι πιο δύσκολο, τα παιχνίδια ή η μεταγραφική περίοδος που έρχεται:

«Είμαι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τη Λαμία. Έχουμε δουλέψει ήδη για το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι παίζαμε με την Τσέλσι και είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση για να ασχοληθούν με τις μεταγραφές. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ. Είχαμε θέληση, κάναμε θυσίες, δουλέψαμε πολύ, είχαμε και τύχη και θέλουμε το απόλυτο μέχρι τα Χριστούγεννα».

Για την αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία:

«Σκληρό παιχνίδι. Ένας αντίπαλος επιθετικός, που μάχεται για κάθε μπάλα. Είναι καλά οργανωμένοι στην άμυνα, προσπαθούν να είναι συμπαγείς και να εκμεταλλευτούν την κόντρα, με μεγάλες μπαλιές, ενώ παλεύουν σκληρά για τις δεύτερες μπάλες με τους Μπαράλες και Καραμάνο. Μπορεί να έχεις την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας σε αυτά τα παιχνίδι, αλλά με μία φάση ο αντίπαλος να σου δημιουργήσει κινδύνους. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε σωστές αντιδράσεις».

Για την απουσία του κόσμου:

«Θα φέρουμε μαζί μας τον ενθουσιασμό όσων βρέθηκαν στο Λονδίνο. Ξέρουμε ότι πίσω μας υπάρχει μία τεράστια δύναμη των οπαδών μας που μας στηρίζουν συνεχώς. Στην πραγματικότητα αυτό είναι και ένα στοιχείο μίας νικήτριας ομάδας, αυτή η ενότητα».

Για τον αν υπάρχουν θέματα τραυματισμών:

«Νομίζω ότι είναι όλα καλά».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ