Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η ΑΕΚ

Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η ΑΕΚ

Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» την Κυριακή στον αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ, απειλούν ακόμη και με αφαίρεση βαθμών την Ένωση.

Το φύλλο αγώνα και η έκθεση της αστυνομίας είναι καταδικαστικά για το Αιγάλεω, ενώ είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά και για τον δικέφαλο, τόσο για την ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ οπαδών πριν από τον αγώνα, αλλά και για τη ρίψη αντικειμένου από την κιτρινόμαυρη εξέδρα στον βοηθό.

Σημειώνεται πως το γεγονός ότι πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, απαλλάσσει τις ομάδες κυρίως από τα πρόστιμα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πειθαρχικού Κώδικα “οι χρηματικές ποινές που αναφέρονται στις επί μέρους διατάξεις επιβάλλονται κατά το 1/4 για τις ομάδες των πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (…) Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή ανώτερη των 2.500 ευρώ”.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η ΑΕΚ και το Αιγάλεω θα γλιτώσουν τις υπόλοιπες ποινές που προβλέπονται και για τις επαγγελματικές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασκήσει πειθαρχική δίωξη για “εκτεταμένα επεισόδια” (κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει), οι ποινές που προβλέπονται είναι από 2 έως 3 αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα.

Με δεδομένα τα παραπάνω η ΑΕΚ δεν φαίνεται ότι θα καταφέρει να αποφύγει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, ενώ πολλές είναι οι πιθανότητες να της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή της η ΑΕΚ

Ο νομικός της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, έχει το βίντεο του αγώνα στα χέρια του και θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αποδείξει ότι οι οπαδοί του δικεφάλου προκλήθηκαν από εκείνους των γηπεδούχων. Το θετικό είναι ότι η Ένωση δεν είναι υπότροπη (εν αντιθέσει με το Αιγάλεω), καθώς οι φίλαθλοι της, που την ακολουθούν παντού, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ