Με «συνταγή» Λουκέρνης ο Μαρτίνς απέναντι στην Μπέρνλι

Οι 11 που έχουν ξεκινήσει στα τελευταία τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού, το φιλικό-πρόβα τζενεράλε με τη Λεγκανές και τα δύο ματς της Γ’ προκριματικής φάσης του Europa League απέναντι στη Λουκέρνη, θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν και στο ματς κόντρα στη Μπέρνλι, στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει σε αυτό το κρίσιμο σημείο της σεζόν να διαταράξει την όποια συνοχή έχει καταφέρει να βρει η ομάδα του. Άλλωστε, στα τρία αυτά παιχνίδια που έχουν προηγηθεί οι Πειραιώτες τα πήγαν πολύ καλά και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, δείχνοντας ότι αφομοιώνουν σιγά σιγά όσα τους ζητάει ο Πορτογάλος.

Αυτή τη φορά βέβαια, το ματς είναι βέβαια σαφώς πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό. Το όνομα της Μπέρνλι μπορεί να μην τρομάζει, όμως η 7η της Premier League δεν είναι τυχαία ομάδα και αυτό ακριβώς έχει διαμηνύσει και ο Μαρτίνς στους παίκτες του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει… ξεψαχνίσει για τα καλά την αγγλική ομάδα και όπως τόνισε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, το γεγονός ότι η ομάδα του έχει μια εξαιρετικά αρνητική παράδοση κόντρα σε ομάδες από το Νησί, δεν πρόκειται να επηρεάσει το πώς θα παραταχθούν οι ερυθρόλευκοι.

Βέβαια, το ότι οι 11 που θα ξεκινήσουν θα είναι οι ίδιοι με τα ματς κόντρα στη Λουκέρνη, δεν σημαίνει ότι θα έχουν και τον ακριβώς ίδιο αγωνιστικό προσανατολισμό. Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από τις τελευταίες προπονήσεις των ερυθρόλευκων κατά τις οποίες ο Μαρτίνς έχει ζητήσει μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση και ακόμη πιο κοντά τις τρεις γραμμές.

Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει και πάλι να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο με τη μπάλα στα πόδια, αλλά χωρίς αυτή να σηκώνεται στον αέρα, εκεί όπου οι Άγγλοι παραδοσιακά, αλλά και ειδικά αυτή η Μπέρνλι, υπερέχουν.

Όσο για το αρχικό σχήμα στο 4-2-3-1 που διατηρείται αναλλοίωτο ο Γιαννιώτης θα είναι στο τέρμα, τετράδα άμυνας οι Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα και Τσιμίκα, Καμαρά – Μπουχαλάκης στα αμυντικά χαφ, Φορτούνης, Λάζαρος και Ποντένσε στη γραμμή των μεσοεπιθετικών και ο Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Στη διάθεση του Μαρτίνς είναι επίσης οι Χουτεσιώτης, Μεριά, Σισέ, Τοροσίδης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Γκιγιέρμε, Βρουσάι, Ανσαριφάρντ και Χασάν Κούκα.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στον Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε ανάλυση του προφίλ της Μπέρνλι μέσω προβολής βίντεο με αποσπάσματα από αναμετρήσεις της αγγλικής ομάδας.

Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει νίκη με καθαρό σκορ και ας είναι και 1-0. Μεταξύ άλλων ο Μαρτίνς στην εκ νέου βιντεοανάλυση που έκανε μετέφερε προς τους παίκτες του ότι θα πρέπει να «τους πιέσετε πολύ από την αρχή για να τους αποσυντονίσετε. Πρέπει να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ρυθμό και να έχουμε τέτοια κατοχή για να βγάλουμε τις φάσεις που πρέπει και να σκοράρουμε».π: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ