Φιλικό Ολυμπιακού – Καλοί αμυντικά, «άσφαιροι» στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι»

O Ολυμπιακός εμφάνισε πολύ αμυντική λειτουργία σε σχέση με προηγούμενες φιλικές αναμετρήσεις και κράτησε στο 0-0 τη Λεγανές στην πρόβα τζενεράλε του ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Μπορεί, όμως, η εικόνα των Πειραιωτών να ήταν ενθαρρυντική στον ανασταλτικό τομέα και σε επίπεδο τακτικής, όμως στο κομμάτι της δημιουργίας έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια, παρόλο που οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος,Φορτούνης, Γκερέρο έβγαλαν κάποιους καλούς συνδυασμούς.

Απόδειξη αυτού είναι ότι ουσιαστικά μόλις δύο φορές οι Πειραιώτες έφτασαν πραγματικά κοντά στο γκολ.

Πριν από το παιχνίδι ο Ολυμπιακός τίμησε τον στόπερ της Λεγανές Δημήτρη Σιόβα, για την προσφορά του στους ερυθρόλευκους με τον Έλληνα στόπερ να αποθεώνεται από τους περίπου 8.000 οπαδούς των Πειραιωτών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Γιαννιώτη κάτω από την εστία. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, ενώ σε ρόλο κεντρικών χαφ αγωνίστηκαν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης. Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης και Ποντένσε έπαιξαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκερέρο.

Το πρώτο τέταρτο πάντως κύλησε σε χαμηλό τέμπο με τους ερυθρόλευκους να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Στο 19’ ο Καμαρά βρήκε ελεύθερο χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Γκερέρο, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι το Σεράντες.

Η ομάδα του Μαρτίνς έφτιαξε μια πολύ καλή στιγμή στο 21’, με την ωραία συνεργασία πέντε παικτών να καταλήγει στο σουτ του Φορτούνη, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λεγανές.

Στο πρώτο ημίωρο οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να γίνουν απειλητικοί, ενώ επιθετικά δημιούργησαν κάποιες καλές συνεργασίες, που όμως δεν κατέληξαν σε ευκαιρίες, αφού κάπου στην τελική… ευθεία κάτι χάλαγε.

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0 να έρχεται ως φυσική συνέπεια των ελάχιστων ευκαιριών που είχαν αμφότερες.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός, με τον Γκερέρο να μην μπορεί να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή στο 49’, ενώ το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 59’ κατέληξε στα χέρια του Σεράντες.

Στο 62’ η Λεγανές δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι, με τον Καρίγιο να βρίσκεται μόνος στην περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ, αφού δεν τοποθέτησε καλά το σώμα του.

Από εκεί και πέρα έπεσε ο ρυθμός. Το τελικό 0-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά, αφού οι δύο ομάδες ήταν αρκετά επιφυλακτικές και βασίστηκαν στην τακτική. Μετά το 85′ ο Μαρτίνς δοκίμασε και σύστημα 4-3-3 με Μπουχαλάκη, Χατισαφί και Καμαρά στον άξονα

Στις καθυστερήσεις μπήκε στο ματς και ο Τοροσίδης για να κάνει ξανά ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα και να αποθεωθεί.

Η επόμενη υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» είναι προγραμματισμένη για τις 9 Αυγούστου με τη Λουκέρνη εντός έδρας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα (93’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (85’ Χατζισαφί), Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ).

Λεγανές (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες, Χουάνφραν, Σιόβας, Μουνιός, Ραούλ Γκαρθία, Ρουμπέν Πέρεθ, Γκουμπάου, Ελ Ζαρ (69’ Αβιλές), Φακούντο (69’ Οχέδα), Ρολάν (46’ Σίλβα), Καρίγιο

Πηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ