Ολυμπιονίκης της κολύμβησης καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από ομοσπονδιακό προπονητή

Νέο σοκ στις ΗΠΑ καθώς η Αριάνα Κούκορς, κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από προπονητή της εθνικής ομάδας κολύμβησης.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την καταδίκη του Λάρι Νασάρ, πρώην γιατρού της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής σε κάθειρξη 175 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, μια νέα υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά η καταγγέλλουσα είναι κολυμβήτρια και στρέφεται εναντίον του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού.

Συγκεκριμένα η Κούκορς, πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 200μ. μεικτή ατομική, κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή της από τον πρώην προπονητή της Σιν Χάτσισον, όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

Ο Χάτσισον προπονούσε την 28χρονη σήμερα πρώην αθλήτρια από την ηλικία των 13 ετών στο Σιάτλ και την οδήγησε στην ένταξη της ως έφηβη στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Η συνεργασία τους συνεχίστηκε όταν εκείνος ίδρυσε το FAST (Fullerton Area Swim Team), στο οποίο η Κούκορς ως ενήλικη αποτελούσε μέρος. Το εν λόγω εγχείρημα κατέρρευσε γοργά ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο Χάτσισον απομακρύνθηκε εξαιτίας παράνομης σχέσης του με κολυμβήτρια, χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα της, ενώ ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν οι κατηγορίες.

«Ύστερα από χρόνια καταπίεσης των αναμνήσεων και του πόνου, η Αριάνα Κούκορς, ήρθε στη φάση της συνειδητοποίησης ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο δικηγόρος της, Μπομπ Αλλάρντ, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει και άλλες κολυμβήτριες που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικά χρόνια η εφημερίδα «Seattle Post Intelligencer» είχε αποκαλύψει ότι ο Χάτσισον έπαιρνε γυμνές φωτογραφίες από ανήλικη αθλήτρια της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ γινόταν λόγος για ηλεκτρονικές συσκευές με υλικό που δηλώνει ότι εκμεταλλευόταν αθλήτριες που τον εμπιστεύονταν.

Η Κούκορς κατηγόρησε την ομοσπονδία κολύμβησης των ΗΠΑ ότι γνώριζε για την παράνομη σχέση προπονητή-αθλήτριας και το όνομα του Χάτσισον, ωστόσο δεν έκανε καμία κίνηση εναντίον του το 2010.

Η πρώην κολυμβήτρια ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να μιλήσει τώρα δημόσια για να προστατέψει άλλες αθλήτριες.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μοιραζόμουν αυτή την ιστορία, καθώς εν ολίγοις, το ότι επέζησα μου είναι αρκετό. Στάθηκα ικανή να αφήσω πίσω το τέρας και να χτίσω μια ζωή που ποτέ δεν είχα ονειρευτεί, όμως τώρα κατάλαβα ότι οι ιστορίες όπως η δική μου δεν αξίζει να χαθούν. Πιο πολύ για τα μικρά κορίτσια και αγόρια, των οποίων το μέλλον βρίσκεται στα χέρια ενός παντοδύναμου ανθρώπου. Για να μην περάσουν τον ίδιο πόνο, τα ίδια τραύματα και την ίδια κακοποίηση. Για να αντιληφθούν έγκαιρα οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους τα σημάδια εκμετάλλευσης, ώστε να προλάβουν τις τραγικές συνέπειες πριν να είναι αργά».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ