Πως το «Όλντ Τράφορντ» θα γίνει το 3ο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης

Να κάνει το Όλντ Τράφορντ το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, αυξάνοντας την χωρητικότητά του σε 88.000 θέσεις, στοχεύει η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με την Daily Mail.

Το «Θέατρο των Ονείρων», σήμερα, είναι το ένατο μεγαλύτερο γήπεδο στην Γηραιά Ήπειρο, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει 75.000 θεατές.

Ωστόσο, με βάση τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν, είναι δυνατή η πρόσθεση άλλων 7.500 θέσεων στην κερκίδα που φέρει το όνομα του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Εκεί θα γίνει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, το κόστος των οποίων θα είναι χαμηλότερο από ότι είχε υπολογιστεί στο παρελθόν. Οι «μπέμπηδες» σκοπεύουν να επεκτείνουν την εξέδρα κατά δύο επίπεδα, και θα το κάνουν χωρίς να χρειαστεί να περιορίσουν την υπάρχουσα χωρητικότητα του σταδίου κατά τη διάρκεια των έργων.

Με τη νέα τεχνολογία δεν θα χρειαστεί η κατασκευή σήραγγας για να παρακάμψει τη σιδηροδρομική γραμμή που υπάρχει πίσω από το γήπεδο ή την κατεδάφιση σημαντικού αριθμού σπιτιών.

Η προτεινόμενη αύξηση της χωρητικότητας του «Ολντ Τράφορντ» σε 88.000 θέσεις σημαίνει ότι θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πίσω μόνο από το «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που υπερτερεί με 99.354 θέσεις, και το Γουέμπλεϊ που έχει 90.000 θέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση-μαμούθ για Μπέιλ ετοιμάζουν η Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ