Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Αϊντάρεβιτς

Την πρώτη της μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρώσει την Τρίτη η ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Άστριτ Αϊντάρεβιτς.

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν ενταχθεί στους «κιτρινόμαυρους». Είναι 26 ετών (ημερ. γεν. 17/4/1990), αγωνιζόταν τους τελευταίους μήνες στην Έρεμπρο, ενώ το καλοκαίρι ήταν ο αρχηγός της σουηδικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και είχε σκοράρει εναντίον της Κολομβίας. 

Η περίπτωση του θυμίζει ιδιαίτερα έναν παίκτη που πέρασε πριν από μία δεκαετία από την Ένωση, τον Περπαρίμ Χετεμάι. Αμφότεροι είναι γεννημένοι στο Κόσοβο και έφυγαν την ίδια περίοδο, το 1992, όταν η κατάσταση άρχισε να «μυρίζει μπαρούτι» και το μεταναστευτικό κύμα έγινε… τσουνάμι.

Οι οικογένειές τους έφτασαν μέχρι τη Σκανδιναβία, στη Φινλανδία ο Χετεμάι, στη Σουηδία ο Αϊντάρεβιτς. Αγωνίζονται κι οι δύο ως μεσοεπιθετικοί, αλλά η σωματοδομή του Αϊντάρεβιτς (1.96μ) του επιτρέπει να παίξει ακόμα και ως σέντερ φορ.

Το σίγουρό είναι ότι η ΑΕΚ δεν πήρε παίκτη σε θέση που «πονάει», αλλά βέβαιο είναι επίσης πως ο Σουηδός «γεμίζει» το ρόστερ και προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Στα νιάτα του θεωρήθηκε πολύ μεγάλο ταλέντο για αυτό και πέρασε δύο χρόνια (2007-2009) στους «μικρούς» της Λίβερπουλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα για την ΑΕΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ