Οριστικά χειμώνα το Μουντιάλ του Κατάρ

Η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου!!! Η σέντρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου! Αυτό σημαίνει ότι η διοργάνωση για την Ευρώπη και το βόρειο ημισφαίριο θα γίνει πρώτη φορά χειμώνα, κάτι που δεν ήθελαν οι σύλλογοι της ηπείρου μας!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία γνωστοποίησε επίσημα ότι η διοργάνωση στο Κατάρ (εφόσον δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την FIFA) θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου και ο τελικός θα διεξαχθεί 27 ημέρες αργότερα, μειώνοντας έτσι τη συνολική διάρκεια της διοργάνωσης κατά τέσσερις ημέρες. Κάτι που είχε γίνει πάντως γνωστό από τις 19 Μαρτίου 2015, όταν και είχε συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της FIFA…

Συνολικά το Μουντιάλ θα διαρκέσει 28 ημέρες, διάστημα που είναι το μικρότερο από το 1998, όταν η τελική φάση της διοργάνωσης άρχισε να διεξάγεται με 32 ομάδες. Το προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας κράτησε 32 ημέρες, ενώ η συντομότερη διοργάνωση 32 ομάδων ήταν 31 ημέρες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ