Παραδόθηκε στο τέλος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, πάλεψε για την ισοφάριση, όμως παραδόθηκε στο τέλος και γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Μπάγερν.

Α’ Ημίχρονο

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού προτίμησε να ρίξει στη «μάχη» από την αρχή του αγώνα τον Σαλίνο, ο οποίος πλαισίωσε τους Καμπιάσο και Κασάμι στη μεσαία γραμμή.

Συγκεκριμένα την αρχική 11άδα του Ολυμπιακού συνέθεσαν οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Ντομίνγκες, Πάρντο, Ιντέγε, σε διάταξη 4-3-3 που γινόταν 4-1-4-1 όταν η ελληνική ομάδα αμυνόταν.

Οι Γερμανοί φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τη διάθεσή τους για παιχνίδι κατοχής και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να επιχειρούν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις.

Στο 26′ η Μπάγερν απείλησε την ερυθρόλευκη εστία με τον Λεβαντόφσκι να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Ιντέγε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 35′ ο Λεβαντόφσκι με κοντινό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε αυτή τη φορά τον Ρομπέρτο που απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Στο 43′ η οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με το μακρινό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο να περνάει μόλις άουτ.

Β’ Ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπάγερν έδειξε αποφασισμένη να εντείνει την πίεση και στο 51′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Μίλερ να δοκιμάζει τη σέντρα σουτ από πλάγια θέση, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί “Γ” του Ρομπέρτο για το 0-1.

Το γκολ των Βαυαρών “αφύπνισε” τους παίκτες του Ολυμπιακού και στα επόμενα λεπτά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στη γερμανική περιοχή, όμως το σουτ του Ιντέγε στο 56′ αποκρούστηκε από τον Νόιερ σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ωστόσο ο ρυθμός έπεσε, οι επισκέψεις της Μπάγερν στην ερυθρόλευκη περιοχή περιορίστηκαν και τα λεπτά κύλησαν με παιχνίδι κατοχής από τη γερμανική ομάδα. Στο 83′ όμως ο Ολυμπιακός μετά από γρήγορη αντεπίθεση έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Σαλίνο από πολύ κοντά να στέλνει την μπάλα να χτυπήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Νόιερ.

Στο 89′ η ελληνική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, με τους Γερμανούς να συνεργάζονται όμορφα και την μπάλα να φτάνει στον Κομάν (ο οποίος βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ), ο οποίος γύρισε στον επερχόμενο Γκέτσε κι αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο κι έκανε το 2-0.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κομάν μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μαζουακού, με τον Κάρλος Βελάσκο να δίνει πέναλτι. Ο Μίλερ ανέβασε την εκτέλεση, ευστόχησε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο (66′ Φορτούνης), Κασάμι, Τσόρι (60′ Ερνάνι), Πάρντο (81′ Σεμπά), Ιντέγε.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Αλόνσο (76′ Κίμιχ), Βιντάλ (78′ Γκέτσε), Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι (59′ Κομάν).

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ