Και τώρα… η Μπάγερν

Πρεμιέρα σήμερα για τον Ολυμπιακό στις υποχρεώσεις του για το φετινό Champions League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας φιλοξενούν στο “Γ. Καραϊσκάκης” (21:45, Real fm 97,8 &Pamesports.gr) την Μπάγερν Μονάχου για την 1η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και μαζί με τους οπαδούς τους που εξάντλησαν από την πρώτη στιγμή τα εισιτήρια ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσουν με το δεξί στη διοργάνωση. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου, δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA:

Προηγούμενες συναντήσεις:

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο την σεζόν 1980-81, όπου η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε και τα δύο παιχνίδια (4-2 στην Ελλάδα, 3-0 στη Γερμανία). Ο διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, σκόραρε και στις δύο αναμετρήσεις.

Το background του αγώνα:

Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται στην 17η συμμετοχή της στους ομίλους της διοργάνωσης και 5η συνεχόμενη, προσέλαβε τον Μάρκο Σίλβα, πρώην της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ως νέο τεχνικό της ομάδας το καλοκαίρι.

Την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση την παρουσία του στο Group A. Συνέχισε στο Europa League, όπου αποκλείστηκε στην φάση των 32, χάνοντας με σκορ 2-0 εκτός έδρας από την Ντνίπρο πριν το ισόπαλο 2-2 στην έδρα του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την περασμένη σεζόν κερδίζοντας με σκορ 3-2 την φιναλίστ του 2013-14 Ατλέτικο Μαδρίτης στον Πειραιά, ενώ κέρδισε και τις Γιουβέντους, Μάλμε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το απόλυτο των νικών εντός έδρας στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2009-10. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κερδίσει τα τελευταία 6 εντός έδρας παιχνίδια τους στην διοργάνωση.

Είναι η 5η φορά σε 14 σεζόν που ο Ολυμπιακός κληρώνεται στο ίδιο γκρουπ με γερμανική ομάδα, μετρώντας 3 νίκες και 1 ήττα.

Ένα 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρεμιέρα της περιόδου 2002-03, είναι η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού στο UEFA Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου, που βρίσκεται στην 19η συμμετοχή της σε ομίλους, έφτασε στα ημιτελικά του Champions League για 4η σερί χρονιά, την περσινή σεζόν.

Η ομάδα του Γιόσεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια φτάνοντας στην πρώτη θέση του Group E, αλλά μετά έχασε τρία και ήρθε ισόπαλη σε ένα, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα όπου ηττήθηκε με 3-0 από την Μπάρτσελόνα, αποτέλεσμα που σηματοδότησε τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά (agg: 3-5).

Η Μπάγερν Μονάχου είναι αήττητη σε 7 παιχνίδια κόντρα σε ελληνικές ομάδας (5 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Οι 5 φορές κάτοχοι του τροπαίου, έχουν κερδίσει σε 11 συνεχόμενες πρεμιέρες και μόνο σε 2 από αυτές έχουν δεχθεί γκολ.

Δεσμοί παικτών και προπονητών:

Ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πέναλτι του Αρτούρο Βιντάλ στις καθυστερήσεις, στο τρίτο ματς της φάσης των ομίλων την περασμένη σεζόν με την Γιουβέντους στο Τορίνο, η οποία πάντως κέρδισε με σκορ 3-2.

Ο Αλμπέρτο Μποτία έκανε το ντεμπούτο του στην Primera Division υπό τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα, στην εκτός έδρας ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με σκορ 1-1 την σεζόν 2008-09.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε στην ήττα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με σκορ 3-1 από τον Ολυμπιακό, στους ομίλους της διοργάνωσης για την περίοδο 2011-12.

Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε και στο ισόπαλο 1-1 της Πολωνίας με την Ελλάδα, στο εναρκτήριο ματς του UEFA EURO 2012 στην Βαρσοβία. Ο Μανιάτης ήταν βασικός και ο Φορτούνης μπήκε αλλαγή για τα 22 τελευταία λεπτά.

Στο ίδιο τουρνουά, ο Φίλιπ Λαμ σκόραρε το πρώτο γκολ της Γερμανίας στη νίκη με 4-2 επί της Ελλάδας στα προημιτελικά. Νόιερ, Μπαντστούρμπερ και Μπόατενγκ ξεκίνησαν το παιχνίδι, Μίλερ και Γκέτσε ήρθαν από τον πάγκο.

Στο UEFA Champions League της περιόδου 2009-10, ο Εστεμπάν Καμπιάσο με τη φανέλα της Ίντερ, πρώτα κέρδισε την Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα στον ημιτελικό και εν συνεχεία την Μπάγερν στον τελικό.

Ο Καμπιάσο έχασε πέναλτι στο FIFA World Cup του 2006 για την Αργεντινή, αντίθετα με τον Λαμ που αποδείχθηκε καθοριστικός μετά το 1-1 στο Βερολίνο.

Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν 2011-14), Ελαμπντελαουί (Μπραουνσβάιγκ 2013-14), Καπίνο (Μάιντς 2014-15), έχουν παίξει όλοι στην Γερμανία.

Μαζί έχουν αγωνιστεί οι Μποτία και Τιάγκο Αλκάνταρα (στην Μπαρτσελόνα Β’ 2008-09), όπως και οι Ντα Κόστα και Μπενατιά (Μαρόκο).

Τα πλάνα Σίλβα και Γκουαρδιόλα

Ο Μάρκο Σίλβα δήλωσε ότι έχει ουσιαστικά αποφασίσει για την ενδεκάδα του αγώνα με την Μπάγερν, με πιθανότερο σχήμα αυτό με τους Ρομπέρτο, Ομάρ, Μασουακού, Σιόβα, Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ερνάνι, Πάρντο και Ιντέγε. 

Θέση βασικού διεκδικεί και ο Φορτούνης αλλά με λιγότερες πιθανότητες.

Η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να παραταχθεί με σχήμα 3-4-3 είναι με Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο, Γκέτσε, Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα και Λεβαντόφσκι.

Σίλβα: «Θα δώσουμε τα πάντα για τον κόσμο»

Ο Μάρκο Σίλβα προανήγγειλε μια μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν και υποσχέθηκε ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για να κοντράρουν τους Γερμανούς και να δώσουν χαρά στον κόσμο, όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν στο Καραϊσκάκη στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για το παιχνίδι και πως έχει ουσιαστικά αποφασίσει για την ενδεκάδα.

Ο Καρμπάγιο στο Ολυμπιακός-Μπάγερν

Το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου θα σφυρίξει ο Ισπανός ρέφερι Βελάσκο Καρμπάγιο.

Ο 44χρονος Ίβηρας διαιτήτευσε ακόμη μία φορά ευρωπαϊκό ματς των «ερυθρόλευκων», στην ήττα τους από την Άρσεναλ με 2-1, στο Λονδίνο, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2011/2012.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Τετάρτη 16/9: Ολυμπιακός – Μπάγερν

Τρίτη 29/9: Άρσεναλ – Ολυμπιακός

Τρίτη 20/10: Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός

Τετάρτη 4/11: Ολυμπιακός – Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Τρίτη 24/11: Μπάγερν – Ολυμπιακός

Τετάρτη 9/12: Ολυμπιακός – Άρσεναλ

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Σίλβα: Θα δώσουμε τα πάντα για τον κόσμο

Γκουαρντιόλα: Έχω μελετήσει καλά τον Ολυμπιακό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ