ΒΙΝΤΕΟ-Αυτόν έδωσε ο Ολυμπιακός στην Έβερτον

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτόν έδωσε ο Ολυμπιακός στην Έβερτον

Ο 19χρονος Νταβίντ Ανέν, τον οποίο απέκτησε ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ και παραχώρησε δανεικό στην Έβερτον. Οι Βέλγοι τον αποκαλούν «παιδί θαύμα».

Το πλήρες όνομά του είναι David Boris Philippe Henen. Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1996 στο Λιμπραμό Σεβινί. Ο πατέρας του είναι Βέλγος και η μητέρα του από τον Κονγκό. Μεγάλωσε στο Λέι, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα από το Φλορενβίλ, τη βελγική επαρχία του Λουξεμβούργου. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Σαν Σεσίλε και στη συνέχεια πήγε στο Φλοερνβίλ όπου έπαιξε με την U-12 της Ρουαγιάλ Εξελσιόν Βιρτόν, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τότε τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της Σταντάρ Λιέγης και το 2008 τον πήραν στην περίφημη ακαδημία, Academie Louis Dreyfus, στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου. Την πρώτη χρονιά πέτυχε 32 γκολ, τη δεύτερη 58 ακόμη ενώ κατάκτησε το πρωτάθλημα με την U-14. Έναν χρόνο αργότερα πέτυχε 13 γκολ με την U-16 και 4 με την U-17. Πήρε και με τις δύο το πρωτάθλημα.

Για τον Ανέν όμως η υπόθεση Σταντάρ Λιέγης έμοιαζε με ομηρία. Η Αντερλεχτ και πολλές ομάδες από την Ευρώπη προσπαθούν να τον αποκτήσουν αλλά η ομάδα της Λιέγης λέει πάντα όχι. Τελικά, τον Μάιο του 2011, η Άντερλεχτ τον κερδίζει στα δικαστήρια.  Υπογράφει τριετές συμβόλαιο και όπως ο ίδιος λέει κάνει ένα βήμα μπροστά χωρίς να φύγει από το Βέλγιο. 

Παίζει στην ομάδα U-19 και λίγο αργότερα και στην U-21. Διεθνής με την U-15 και τις υπόλοιπες μικρές Εθνικές του Βελγίου. Αμέσως ενδιαφέρεται για την απόκτησή του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φέργκιουσον έχει ξετρελαθεί και ζητά την απόκτησή του αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Πολύ καλός τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί πόδι, ο Ανέν μπορεί να παίξει είτε στο δεξί είτε στο αριστερό άκρος της επίθεσης. Η απίστευτη ταχύτητα με την οποία κινεί τα πόδια και η σωματοδομή του, του επιτρέπουν να πετυχαίνει δύσκολα γκολ. Καλή τεχνική, ντρίμπλα, ταχύτητα και μια έμφυτη αίσθηση του γκολ είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο . Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι οι παίκτες είδωλα για τον Ανέν.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να βελτιωθεί στο ψηλό παιχνίδι, να δίνει περισσότερες ασίστ και κάποιες να κόψει τα πολλά «κόλπα» και τις ντρίμπλες.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ