Χρήμα είναι και… γυρίζει

Χρήμα είναι και… γυρίζει

Αν λάβουμε υπόψη ότι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παίζονται περισσότερα από 1 δισεκ. ευρώ σε στοιχήματα, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι στους 64 αγώνες του Μουντιάλ ο αριθμός των στοιχημάτων φτάνει σε ιλιγγιώδη ύψη.

Ακριβή νούμερα δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ICSS, το συνολικό ποσό κυμαίνεται από 200 έως 500 δισεκ. ευρώ. Στη βάση του συστήματος υπάρχουν οι παίκτες, οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτα είναι αυτοί που παίζουν για το κέφι τους στήνοντας γκανιότα με φίλους και συναδέλφους. Έπειτα είναι εκείνοι που παίζουν νόμιμα και με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος. Και τέλος, είναι εκείνοι που παίζουν σε ιστοσελίδες, οι οποίες δεν ελέγχονται από καμία κρατική Αρχή. Αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι περισσότεροι.

Σύμφωνα με την ICSS, το 80% των στοιχημάτων που παίζονται παγκοσμίως είναι παράνομα. Οι ιστοσελίδες στις οποίες παίζονται αυτά τα στοιχήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Αυτές που έχουν την έδρα τους σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα εκτός Γαλλίας και εκείνες που έχουν την έδρα τους σε κάποιον φορολογικό παράδεισο και δεν μπορούν να ελεγχθούν με κανέναν τρόπο. Ο αριθμός τους υπολογίζεται από 8.000 έως 10.000. Ως προς τον ρυθμό που αυξάνονται, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη το εξής: μόνο τον Ιανουάριο του 2013 είχαν την έδρα τους στην επαρχία των Φιλιππίνων Καγκαγιάν 68 ιστοσελίδες αθλητικών στοιχημάτων. Στην Ασία εδρεύουν οι μισές από τις παράνομες εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ