Αλέφαντος: Τι έβλεπες, ρε Αναστασίου, το κινητό σου;

Αλέφαντος: Τι έβλεπες, ρε Αναστασίου, το κινητό σου;

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τα “εγκλήματα” που έκανε  ο Αναστασίου στον ΠΑΟ, αναφέρεται στο “ανθρωπάκι” και εξηγεί γιατί τα ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι οδοντόπαστες;

“Εγώ ρισκάρω πάντοτε και λέω τις απόψεις μου ξεκάθαρα, όχι να τα λέω μεσοβέζικα. Βγήκα και είπα πριν το ματς στη Λεωφόρο ότι ο Ατρόμητος μου αρέσει πάρα πολύ, ότι δεν θα χάσει, θα χτυπήσει ισοπαλία και αν δεν είχε τις απώλειες παικτών (Ναπολεόνι, Ταυλαρίδη, Καραγκούνη) θα χτυπούσε και διπλό. Νίκησε τον Παναθηναϊκό λοιπόν. Μπήκε στο 1ο ημίχρονο να κλείσει διαδρόμους, να πιέσει, να μην περάσει πάσες ο Παναθηναϊκός, τους βρήκε σε μια φάση ανοικτούς ο Μπεργκ και με την κλάση αυτού του πολύ καλού παίκτη προηγήθηκε. Σπουδαίος ο Μπεργκ, ξέφυγε από τον Φυτανίδη και κρέμασε τον Τζενάμο ο οποίος κακώς έβγαινε αφού έβλεπε ότι ακολουθεί ο Φυτανίδης τη φάση.

Είχε την ατυχία όμως να τραυματιστεί ο Μπεργκ και εκεί άρχισε το πάρτι. Βλέποντας ο Ατρόμητος ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τον Μπεργκ, έχοντας χάσει και τον Φιγκερόα με τη μεταγραφή του, πιστεύω ότι σκέφτηκαν στο ημίχρονο “οι άλλοι του Παναθηναϊκού γκολ δεν μας βάζουν, είναι πολύ δυσκοίλιοι στο γκολ”. Βγαίνουν λοιπόν στο β΄ ημίχρονο και κάνουν ένα 20λεπτο καταπληκτικό. Τον εξαντλήσανε τον Παναθηναϊκό στο πρέσινγκ, στην ταχύτητα, τους κατάπιανε! Δύο γκολ και μία ευκαιρία χαμένη, τους ανατρέπουν το σκορ, ήταν ο Ατρόμητος λες και έβλεπες μεγάλη ξένη ομάδα, φεύγανε πολυβόλα.

Ούμπιντες, Μπρίτο από τις δυο πλευρές, Παπαδόπουλος και Καραμάνος μπροστά, ο δε Ιγκλέσιας έφευγε από τη σέντρα, δύο γκολ τους έκανε. Μετά κακώς κλείστηκε πίσω ο Ατρόμητος για να κρατήσει το σκορ, πέρασε μία πίεση, στο τέλος όμως κόντεψε να βάλει και τρίτο γκολ με τον Παπαδόπουλο.

Ο Αναστασίου το έχει ρίξει στη φιλοσοφία στις δηλώσεις του. Εγώ βλέπω ότι έχει μία άμυνα χωνί και ότι δείχνει αυτή η άμυνα λες και δεν ξέρει να τη δουλέψει ο προπονητής. Από το καλοκαίρι τι έχει φτιάξει σε αυτήν την άμυνα ως τώρα; Βλέπω μία ζώνη ανεκδιήγητη στις στημένες φάσεις, ενώ παίζεις με τον Ατρόμητο που έχει καλούς παίκτες στο κεφάλι. Δεν τους έχεις μελετήσει; Τον αντίπαλο δεν τον με��ετάς;

Άστοχο που βάζει τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, το μεγαλύτερο έγκλημα όμως είναι οι αλλαγές που κάνει εναντίον του Καπίνο και του Ρισβάνη! Έχεις δύο ταλέντα εξαιρετικά, δύο παίκτες που με έχουν κάνει επανειλημμένως να πω ότι το ταβάνι τους είναι πολύ μεγάλο, έχεις δύο παίκτες που σε 2-3 χρόνια από τώρα μπορεί να είναι παικταράδες και κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό, και τους πετάς έξω για να βάζεις ποιους; Τον Κοτσόλη; 34 χρονών έχει φτάσει και δεν έπεισε ποτέ ότι μπορούσε να είναι βασικός στον Παναθηναϊκό! 20 χρονών είναι ο Καπίνο, αν δεν παίζει πώς θα βελτιωθεί κι άλλο;

Και ξαναγυρνάς στον Κουτρουμπή. Έχει δείξει ο Κουτρουμπής από την ΑΕΚ τα προβλήματά του. Τα ίδια έχει δείξει και στον Παναθηναϊκό. Είναι δυνατόν να αφήνεις έξω τον Ρισβάνη στα τελευταία ματς; Πολύ μεγάλο ταλέντο ο Ρισβάνης, από αυτόν πρέπει να ξεκινάς. Είδαμε και τον Κροάτη που πήρατε από τον ΠΑΟΚ πώς παίζει φέτος… Τον ξέρατε τον Κροάτη από τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή τον έδιωξε ο ΠΑΟΚ, δεν τους έκανε, και τον παίρνετε εσείς;

Δείχνει η κάμερα σε μια στιγμή τον Αναστασίου και γυρίζει στον πάγκο και ρωτάει “ποιος έβαλε το γκολ”! Είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν ξέρεις ποιος έβαλε το γκολ; Τι έβλεπες, το …κινητό σου;

Ξαναλέω: Ο Ατρόμητος έχει τα φόντα φέτος να χτυπήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση. Πολύ σημαντικό είναι τώρα να μπορέσει να νικήσει τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Περιστέρι. Δύσκολο ματς.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά ήταν πολύ καλός, την ξετίναξε την Καλλονή, και έκανε επιτέλους αυτό που δεν έκανε άλλες φορές. Πατήσανε οι παίκτες του περιοχή, γέμισε την περιοχή. Λες και ακούσανε την κριτική. Πίσω από τον φορ έβαλαν παίκτη που κυνηγάει το γκολ και πατάει περιοχή, τον Βούκιτς.

Σε ό,τι αφορά το Άρης- Ολυμπιακός, το έγκλημα του Άρη έγινε το καλοκαίρι. Έχεις έναν προπονητή που έρχεται και σε σώνει από το θάνατο, μαζί με τον Σκόρδα σε σώνουν ενώ όλοι περίμεναν ότι θα έπεφτες. Και αλλάζεις διοίκηση, αλλάζεις και τον προπονητή! Έχετε τρελαθεί; Για εμένα πρέπει να γυρίσουν τώρα και οι δύο πίσω γρήγορα! Μόνο έτσι θα κυνηγήσει τις ελπίδες του ο Άρης να σωθεί. Τελευταίος είναι με 3 βαθμούς διαφορά από τον προτελευταίο. Πότε περιμένετε να κάνετε αυτήν την αλλαγή;

Δεν επιτρέπεται με αυτόν τον πύρινο κόσμο που έχει ο Άρης, να βλέπεις στον πάγκο αυτόν τον προπονητή ο οποίος είναι τόσο χαμηλών τόνων, μιλάει σαν ανθρωπάκι, τον βλέπεις κάθε φορά πώς μιλάει και τον λυπάσαι. Ο δε Ηλιάδης τους κατέστρεψε, άλλα είχε πει και άλλα έγιναν, πρέπει να πάρουν πόδι αυτοί.

Όλα τα λεφτά από τον Άρη ήταν ο Τάτος. Είναι καλός παίκτης, ξέρει πολλή μπάλα. Αυτός έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Βλέπω τα χαφ του Ολυμπιακού που δεν με ικανοποιούν, εκτός από τον Ντομίνγκες, και το ξαναλέω: Ο Τάτος έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Εξαιρετική μπάλα ξέρει. Και στην αποστολή της Εθνικής έχει θέση. Πολύ καλύτερος είναι από τον Ταχτσίδη που καλούν στην Εθνική!

Αυτό το παιδί ο Σάμαρης πότε θα μάθει επιτέλους ότι μέσα στην περιοχή δεν τραβάνε. Το έχω ξαναπεί, το κάνει επανειλημμένως. Και στις στημένες φάσεις και στη ροή του ματς. Επειδή δεν είσαι γρήγορος, δεν σημαίνει ότι για να τους προλάβεις θα τους τραβάς. Τον έσερνε τον Σάμαρη ο Τάτος σε μία φάση…

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με σβηστές τις μηχανές. Εντάξει, ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ που και η δεύτερη ομάδα του όλες αυτές τις ομάδες εδώ πέρα τις κερδίζει για πλάκα. Με όποιον παίκτη και να έπαιζε ο Ολυμπιακός από το ρόστερ του, θα κέρδιζε αυτόν τον Άρη. Πολλές κλάσεις ανώτερος ο Ολυμπιακός.

Όμως περιμένω πώς και πώς να γυρίσει ο Μήτρογλου διότι από τους υπόλοιπους για σέντερ φορ δεν με ικανοποιεί κανένας.

Πρέπει να κυνηγήσει φέτος να το πάρει αήττητος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ε βέβαια. Το έλεγα και πέρσι αλλά το έσπασε ο Ατρόμητος με το διπλό στο Καραϊσκάκη. Δεν με ικανοποιούν τα άλλα ρεκόρ που λένε ότι κάνει τώρα ο Ολυμπιακός. Σιγά τα ρεκόρ.

Τι συγκρίνετε με άλλα χρόνια, τότε υπήρχαν ομαδάρες και μεγάλος συναγωνισμός. Τώρα έχουν ψοφήσει όλοι, μόνος του παίζει ο Ολυμπιακός. Κάποτε είχες ισάξιο Παναθηναϊκό, ισάξια ΑΕΚ, δυνατό ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, δυνατή Λάρισα, δυνατό ΟΦΗ, πήγαινες στα εκτός έδρας και δεινοπαθούσες. Τότε βλέπαμε πρωτάθλημα, όχι αυτό το ψόφιο πράγμα. Ο Ολυμπιακός ένα ρεκόρ πρέπει να κυνηγήσει, να το πάρει αήττητος. Τα άλλα είναι οδοντόπαστες.

Είδα και πολλά ξένα ματς, τα φυλάω για την επόμενη στήλη αφού θα έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα την Τετάρτη, θα τα πούμε μετά. Το μόνο που θα πω ξανά, επειδή έρχεται η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: Μην τυχόν πέσει με την Ατλέτικο ο Ολυμπιακός που διαβάζω ότι τη θέλουν μερικοί! Κάηκε. Την είδα πάλι, σιδερένια ομάδα, θα σε καταστρέψει. Τη διέλυσε στο β΄ ημίχρονο τη Βαλένθια. Μπάλα με το τσουβάλι. 4-4-2 για σεμινάριο. Και πώς αμύνονται, δεν μπορείς να μπεις μέσα με τίποτα. Θα δεινοπαθήσει ο Ολυμπιακός αν κληρωθεί με αυτήν την ομάδα”.

Πηγή: sportdog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ