Κατατακτήριες με… ατυχήματα

Κατατακτήριες με… ατυχήματα

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος στο FP2 του Grand Prix Ιαπωνίας οδηγώντας το 1-2 της Red Bull. Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Mark Webber ο οποίος είχε πίσω του τον Nico Rosberg.

Αυτή τη φορά η Mercedes δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα της RBR, αλλά το ότι έμεινε κοντά της αφήνει ελπίδες για τη συνέχεια. Καλή εμφάνιση έκαναν οι δύο Lotus από την 4η και 5η θέση δείχνοντας πως θα είναι δυνατές και αυτό το 3ήμερο.

Όταν άναψε το πράσινο φως στο τέλος τους pitlane της Suzuka ο Pastor Maldonado ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα για να ξεκινήσει το πρόγραμμά του.

Οι καιρικές συνθήκες και σε αυτή την περίοδο ήταν ιδανικές με τον ήλιο να λάμπει στον καθαρό ουρανό. Η θερμοκρασία ήταν στους 29 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 41 στην επιφάνεια της ασφάλτου.

Η δράση δεν άργησε να ξεκινήσει σε αυτή την περίοδο κι έτσι οι πρώτοι χρόνοι σημειώθηκαν από τα πρώτα 5 λεπτά. Στα πρώτα 10 λεπτά της διαδικασίας ο Vettel ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό αλλά στη συνέχεια οι δύο Mercedes πέρασαν μπροστά και έκαναν το 1-2 με τον Rosberg στην κορυφή και τον Hamilton να ακολουθεί. Όμως ο Vettel δεν το άφησε έτσι και ανέβασε ρυθμό παίρνοντας πάλι τα ηνία.

Το πρώτο ατύχημα δεν άργησε πολύ στη Suzuka. Ο Maldonado λίγο πριν την συμπλήρωση των 15 λεπτών στην διαδικασία έχασε τον έλεγχο στην Degner 2 και κατέληξε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να δώσει πρόωρο τέλος στην περίοδο για τον ίδιο. 

Ο Maldonado ήταν ο τρίτος σε σειρά που είχε ατύχημα στην Degner 2 με τους δύο πρώτους να είναι ο Bianchi και ο Van der Garde στο FP1. Μάλιστα ο Γάλλος χτύπησε αρκετά το μονοθέσιό του και δεν πήρε μέρος στο FP2 καθώς οι μηχανικοί δεν προλάβαιναν να το ετοιμάσουν.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Perez ήταν ο επόμενος που κατέστρεψε το μονοθέσιό του, αυτή τη φορά στην Spoon Curve, όταν έχασε τον έλεγχο στην είσοδο της στροφής με αποτέλεσμα να πέσει με το πλάι στις μπαριέρες.

Στην 3η θέση ήταν ο Nico Rosberg, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Raikkonen, Grosjean, Hamilton, Ricciardo, Massa, Button και Alonso.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 5:00 με το FP3.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ