Γκουαρντιόλα: O αληθινός Μέσι

Γκουαρντιόλα: O αληθινός Μέσι

«Οταν δεν πηγαίνει καλά ένα παιχνίδι, τότε ο κακόκεφος Μέσι κοιτάζει στο πάτωμα χωρίς ίχνος χαμόγελου και παριστάνει τον προσβεβλημένο. Κάτω από την αγγελική και αθώα εμφάνιση κρύβεται ένα αρπακτικό ζώο, πίσω από τη φιλοδοξία του και τις επιδόσεις – ρεκόρ κρύβεται επίσης ένα παιδί. Και τα παιδιά δεν μπορούν συνήθως να κρύβουν τα συναισθήματά τους».

Απόσπασμα από τη βιογραφία του Πεπ Γκουαρντιόλα που κυκλοφόρησε χθες στη Γερμανία, την οποία επιμελήθηκε ο ισπανός αθλητικογράφος Γκίλεμ Μπαλαγκέ.

Η εφημερίδα Bild προδημοσίευσε αποσπάσματα βιογραφίας, τα οποία αναφέρονται στη σχέση του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα με το μεγάλο αστέρι του συλλόγου, τον Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με τον Γκουαρντιόλα, μια φορά πήγε ο Μέσι στην προπόνηση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο στόμα του και το κράτησε εκεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της προπόνησης. Ο Αργεντινός θέλησε να δείξει έτσι τη δυσφορία του επειδή είχε γίνει αλλαγή το προηγούμενο βράδυ στον αγώνα. Σε άλλες περιπτώσεις που έπρεπε να μείνει εκτός αγώνα ή έγινε αλλαγή, δεν μιλούσε επί ημέρες στον προπονητή του.

Την τελευταία σεζόν του προπονητή ο Αργεντινός άσος ήταν δέκτης της απόλυτης εξουσίας και ορισμένες φορές παρεκτρεπόταν. Ετσι εκνευριζόταν συχνά με νεαρούς συμπαίκτες του, όπως με τον Κουένκα που τον διέταξε επιτακτικά να κρατά «ψηλά το κεφάλι» σε ένα παιχνίδι εναντίον της Γρανάδα ή με τον Τέλο που τον μάλωσε όταν επέλεξε να σουτάρει αντί να κάνει σέντρα στον Μέσι.

Ανάλογη συμπεριφορά είχε ο Μέσι ακόμη και απέναντι σε διάσημους συμπαίκτες του όπως ο Νταβίντ Βίγια, όποτε έκρινε ότι όφειλε να δώσει πάσα σε αυτόν αντί να κάνει σουτ. Η επιρροή του Μέσι δεν περιοριζόταν όμως μόνο στα όρια του γηπέδου. Ο σύλλογος απευθύνθηκε στο περιβάλλον του Αργεντίνου για να ενημερωθεί πώς θα έβλεπε ο Μέσι μια μεταγραφή του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι γνωρίζει τον νεαρό σταρ της Σάντος μέσω του Βραζιλιάνου Ντάνι Αλβες, ενώ παίζουν και οι τρεις μεταξύ τους online αγώνες ποδοσφαίρου στο Playstation. Η απάντησή του ήταν «κλείστε του συμβόλαιο».

Ο Γκουαρντιόλα απαντά και στο ερώτημα από τι εξαρτάται η απόδοση του Μέσι: «O Mέσι είναι ένας ιδιαίτερος, ένας μοναδικός παίκτης. Πρέπει να ελπίζουμε ότι δεν θα περιπέσει ποτέ σε ανία, ότι ο σύλλογος θα βάλει δίπλα του τους κατάλληλους συμπαίκτες ώστε να συνεχίσει να νιώθει όμορφα, γιατί όσο συμβαίνει αυτό δεν πρόκειται να αποτύχει.

Οταν δεν παίζει καλά, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά στο περιβάλλον του. Πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα διατηρήσει την ηρεμία που έχει στην προσωπική ζωή του και να ελπίζεις ότι ο σύλλογος είναι αρκετά έξυπνος να δεσμεύει τους σωστούς παίκτες για την υποστήριξή του».

Στο δημοσίευμα της Bild τίθεται το ερώτημα αν ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα εξαιτίας των υπερεξουσιών που είχε εκεί ο Μέσι. Ενα ερώτημα στο οποίο δεν μπορεί να δοθεί απάντηση με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι από την ημέρα της αποχώρησης του Πεπ μέχρι σήμερα «δεν έτυχε να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλον», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αργεντινός σούπερ σταρ με το αθώο ύφος.

Οταν μεταγράφηκε ο Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα και άρχισε να εισπράττει το χειροκρότημα του κοινού, ο Μέσι απαίτησε από τον Γκουαρντιόλα να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 9, απειλώντας ότι δεν πρόκειται να παίξει αν δεν γινόταν δεκτό το τελεσίγραφό του. Στο ερώτημα του προπονητή του τι να κάνει με τον Ιμπραΐμοβιτς, ο Μέσι απάντησε ψυχρά: «Είτε παίζω εγώ σε αυτή τη θέση είτε δεν παίζω καθόλου, βάλε τους άλλους στα πλάγια».

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ