ΒΙΝΤΕΟ-Η μικρότερη ταινία του κόσμου

ΒΙΝΤΕΟ-Η μικρότερη ταινία του κόσμου

Κάποιες φορές, τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο μας κάνουν να αναγνωρίζουμε πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία. Αν και κάποιος θα μπορούσε  να επισημάνει πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως π.χ. τον γρηγορότερο υπολογιστή, η IBM κατάφερε να αποδείξει πως και με μία ταινία μπορεί να καταφέρει το ίδιο.

Με τίτλο «Ένα αγόρι και το άτομό του», το μονόλεπτο κλιπ περιγράφει την ιστορία ενός αγοριού και του ατόμου του να παίζουν μαζί. Όχι και πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Αλλά, αυτή η ταινία είναι γυρισμένη από πραγματικά άτομα που κινούνται, στα 242 καρέ της ταινίας, ζουμαρισμένα κατά 100 εκατομμύρια φορές.

«Αν ένα άτομο είχε το μέγεθος ενός πορτοκαλιού, τότε το πορτοκάλι θα είχε το μέγεθος ολόκληρης της γης» ανέφερε ο Κρίστοφερ Λουτζ, ένας από τους επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου της IBM.

Όσο εκπληκτικό και αν ακούγεται, αυτό σημαίνει πως οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν τρόπο να μετακινούν ένα μοναδικό άτομο και να σχηματίζουν διάφορα σχήματα με ένα άτομο κάθε φορά.

Αυτό επετεύχθη χρησιμοποιώντας ειδικά μικροσκόπια που απαιτούνται για να «δουν» τα άτομα, μιας και τα κανονικά μικροσκόπια δεν είναι αρκετά ισχυρά.

Ο ευαίσθητος αυτός εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει μόνο κάτω από τους 268 βαθμούς κελσίου, και αυτό δεν επιτρέπεται η παρουσία  κανενός κατά τη διάρκεια της κινητικότητας των ατόμων

Δείτε αυτή την μοναδική ταινία, καθώς και σκηνές από τα «παρασκήνια»

ΠΗΓΗ:YOUTUBE.COM

ΧΡΗΣΤΗΣ:IBM

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ