Τι απέγινε ο «σκοπευτής» του Λάντεν;

Τι απέγινε ο «σκοπευτής» του Λάντεν;

Άνεργος, ανασφάλιστος και χωρισμένος, ο άνθρωπος που πέτυχε το μεγαλύτερο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας. Ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη σωριάζοντας στο έδαφος τον Νο1 καταζητούμενο τρομοκράτη στον κόσμο, βρίσκεται σήμερα χωρίς δουλειά και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τις αποκαλύψεις κάνει ο ίδιος, χωρίς φυσικά να δώσει τα αληθινά του στοιχεία, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ποτέ στο αμερικανικό περιοδικό Esquire.

Εκεί ο «Σκοπευτής», όπως αναφέρεται εξιστορεί με τον πιο αναλυτικό και ακριβή τρόπο τη σκηνή της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν:

«Για μένα, ήταν μια φωτογραφία της στιγμής από ένα αναγνωριστικό στόχο, ήταν σίγουρα αυτός. Ακόμη και στα σπίτια – στόχους, όπου εκπαιδευόμαστε, υπάρχουν στόχοι με το πρόσωπό του επάνω. Αυτό ήταν επανάληψη και τη μνήμη των μυών. Αυτός είναι, μπαμ, αποστολή εξετελέσθη.

Εκείνη την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πόσο αδύνατος και ψηλός ήταν και πόσο μικρή ήταν η γενειάδα του, όλα ταυτόχρονα. Φορούσε ένα από εκείνα τα άσπρα καπέλα, αλλά το κεφάλι του ήταν σχεδόν ξυρισμένο. Τον κοιτάζω να προσπαθεί να μετακινηθεί. Έχει ένα όπλο στο ράφι και κινείται προς αυτό. Είναι απειλή. Πρέπει να τον πυροβολήσω στο κεφάλι ώστε να μην έχει την ευκαιρία να αυτοπυροβοληθεί.

Στην ίδια συνέντευξη ωστόσο, ο «άνθρωπος με εκατοντάδες επιτυχημένες πολεμικές αποστολές, ένας από τους περισσότερο παρασημοφορημένους βετεράνους σήμερα, ο οποίος έκλεισε την 16χρονη καριέρα του με την εξολόθρευση του Μπιν Λάντεν», κάνει λόγο και για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το τέλος της στρατιωτικής του καριέρας.

Χωρίς να έχει οποιοδήποτε κέρδος από τα δικαιώματα των βιβλίων ή των ταινιών που γυρίστηκαν με θέμα τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ο Σκοπευτής είναι σήμερα άνεργος, ανασφάλιστος και χωρίς ιατρική περίθαλψη: καθώς άφησε την υπηρεσία 36 μήνες πριν συμπληρώσει την απαραίτητη 20ετία δεν παίρνει σύνταξη, ενώ ακόμη περιμένει το επίδομα αναπηρίας. Ούτε όμως και στην προσωπική του ζωή τα πηγαίνει καλύτερα: με τη γυναίκα του, αν και μένουν κάτω από την ίδια στέγη, στην ουσία έχουν χωρίσει αρκετά χρόνια τώρα, καθώς η δουλειά του τον ανάγκαζε να βρίσκεται μακριά περίπου 300 ημέρες το χρόνο.

 

ΠΗΓΗ:kamarinia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ