BINTEO-Το μονόροδο… Ryno

BINTEO-Το μονόροδο… Ryno

Το εντυπωσιακό όχημα Ryno αποτελεί παραλλαγή της ιδέας του Segway. Είναι ηλεκτρικό, ισορροπεί με γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, ενώ είναι έτοιμο για προπαραγγελία.

Το Ryno, το περίεργο όχημα της Ryno Motors, θυμίζει ποδήλατο ακροβάτη, αλλά με χοντρή ρόδα και είναι “έτοιμο” με την εταιρεία ήδη να δέχεται προπαραγγελίες.

Το Ryno προήλθε από… τη 13χρονη κόρη του CEO της Ryno Motors, Chris Hoffmann, όταν είδε σε κάποιο παιχνίδι στον Η/Υ μία μοτοσικλέτα με μία ρόδα.

Η πιτσιρίκα ρώτησε τον πατέρα της, που είναι μηχανουργός, αν θα μπορούσε να κατασκευάσει το φανταστικό όχημα στην πραγματικότητα και εκείνος βάλθηκε να την ικανοποιήσει.

Μετά από επτά χρόνια ερευνών, το Ryno είναι έτοιμο. Κινείται με τη βοήθεια 2 ηλεκτροκινητήρων, έχει τελική ταχύτητα 16χλμ/ώρα, και ισορροπεί με γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα.

Όπως και με το Segway, o αναβάτης απλώς γέρνει το σώμα του εμπρός, και το Ryno αρχίζει να κινείται. Υπάρχουν 2 κλειδιά, το ένα για αρχάριο, που δίνει τελική 13χλμ/ώρα στο όχημα, και ένα για προχωρημένο αναβάτη με 16χλμ/ώρα.

Το Ryno ζυγίζει 80 κιλά, για να φορτίσει η μπαταρία χρειάζονται 6 ώρες, ενώ με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει έως και 16 χιλιόμετρα, αν δεν το πηγαίνετε τέρμα γκάζι.

Ο αναβάτης μπορεί να οδηγήσει το Ryno νόμιμα σε όλους τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους, ενώ μπορεί να το βάλει ακόμα και στο τρένο ή και σε ένα ασανσέρ και να το πάρει στο γραφείο του.

Το Ryno διαθέτει ακόμα και… προφυλακτήρες, ενώ παίρνει και αξεσουάρ, για να το φορτώνετε με ψώνια.

Πόσο κοστίζει το Ryno; Ακριβότερα από ότι είχε δηλώσει η εταιρεία στην αρχή, στα 5.295 δολάρια.

ΠΗΓΗ: mototriti.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, Chris Hoffmann

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ