Ζήγρας: Τελικός αποδέκτης μίζας για την προμήθεια δύο εξοπλιστικών ο Τσοχατζόπουλος

Της Άννας Κανδύλη

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τελικό αποδέκτη της μίζας που δόθηκε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR-M1, «έδειξε» για μία ακόμη φορά ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας.

Απολογούμενος ενώπιον του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό τα 18 πρόσωπα που φέρονται να συνέδραμαν τον πρώην υπουργό στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έλαβε για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας, δήλωσε μετανιωμένος για όσα έκανε ζητώντας την επιείκεια του δικαστηρίου.

“Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 διότι ο πρώην συνήγορος μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή(…) Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο”.

Υποστήριξε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο εμπιστευόταν, του απέκρυψε από πού προέρχονταν τα χρήματα που του είχε δώσει να διαχειριστεί. «Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά”.

Ο άλλοτε έμπιστος του πρώην υπουργού  περιέγραψε πως «σκορπούσε» το «μαύρο» χρήμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος “Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκ ευρώ ανά εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία… Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, το διαμέρισμα στην  Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο  Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;”

Ο Νίκος Ζήγρας είπε στους δικαστές πως όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές χωρίς να καταβληθεί τίμημα αλλά γινόταν μόνο λογιστικές καταγραφές. Σημείωσε δε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του για να ταξιδεύει στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός ενώ, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομά του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Παράλληλα,  πρόσθεσε, πως η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγός του. “Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!”

Το μόνο όφελος που όπως είπε είχε ο ίδιος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν το ότι τον στήριξε  όταν αρρώστησε, αν και αργότερα κατάλαβε  ότι  το έκανε  με υστεροβουλία  φοβούμενος  ότι θα πεθάνει.

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα  θα συνεχιστεί  στις 21 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.