Ζάκυνθος: Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις έπληξαν την Ζάκυνθο την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να σημειωθούν κατολισθήσεις και να πέσουν δέντρα και βράχοι.

Πέντε λεπτά χαλαζόπτωσης, ήταν αρκετά ώστε να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς αρκετοί ήταν οι οδηγοί που ακινητοποίησαν τα οχήματά τους, φοβούμενοι για τυχόν ζημιές λόγω του φαινομένου, αλλά και λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Της χαλαζόπτωσης προηγήθηκε πτώση κεραυνών, που επί μία ώρα “έσκιζαν” τον ουρανό της Ζακύνθου με μεγάλη συχνότητα, αλλά και ισχυρή καταιγίδα, όπως αναφέρει το imerazante.gr.

Ζάκυνθος ζημιές κακοκαιρία

Ζάκυνθος ζημιές κακοκαιρία

Ζάκυνθος ζημιές κακοκαιρία

Πλημμύρισαν δρόμοι λόγω της καταιγίδας

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ το νησί, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να προκληθούν προβλήματα στις Επαρχιακές Οδούς Ζακύνθου – Αλυκών (στην Τ.Κ. Βανάτου) Ζακύνθου – Ρομιρίου (στο ύψος Παιδικού Σταθμού ΠΑΛΑΤΑΚΙ) και στις Δημοτικές Οδούς, ΚΤΕΟ Ζακύνθου, Κεντρικός δρόμος Λαγανά, Δημοτική Οδός πίσω από Θέατρο Σαρακηνάδου και στην Οδό που διέρχεται μέσα από την Τ.Κ.Τραγακίου στο ύψος του Ξενοδοχείου ΕΛΑΙΩΝ.

Επίσης στην Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου –Βασιλικού (στην Τ.Κ. Αργασίου) δημιουργήθηκε φαινόμενο ανεμοστρόβιλου με αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση με πτώσεις δένδρων και βράχων στο ύψος του Πύργου Δομενεγίνη.

Ζάκυνθος ζημιές κακοκαιρία

Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού στην Ε.Ο. Ζακύνθου – Αλυκών στην Τ.Κ. Βανάτου και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διέλευση των αυτοκινήτων, για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, αποφασίστηκε για όλη τη διάρκεια της νύχτας, η Ε.Ο. Ζακύνθου – Αλυκών να παραμείνει κλειστή από τη διασταύρωση πριν το Δημαρχείο Βανάτου και στο ύψος πριν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου. Επίσης λόγω της επικινδυνότητας έκλεισε και η Δημοτική Οδός πίσω από το Θέατρο Σαρακηνάδου.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας απηύθυναν ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ