Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια στο Ναυάγιο

Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τα σκουπίδια που ήταν πεταμένα στην φημισμένη παραλία Ναυάγιο, στην Ζάκυνθο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, τελικά τα σκουπίδια περισυνέλαξαν οι ιδιοκτήτες σκαφών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το imerazante.gr, οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία πλοίων “Πόρτο Βρώμη – Μαριές” και ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς, καθάρισαν την παραλία από τα απορρίμματα που είχαν πεταχτεί.

σκουπίδια Ζάκυνθος

σκουπίδια Ζάκυνθος

“Δεν είναι δική μας ευθύνη” λέει ο δήμος

Δεν είναι δική μας ευθύνη, απαντά ο δήμος Ζακύνθου για τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Ναυάγιο. Τα σκουπίδια είναι αυτά που… κλέβουν την παράσταση αντί για την μαγευτική παραλία.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης απαντάει μέσω της ιστοσελίδας GRTimes.gr πως δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού. “Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία,  ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου”, τονίζει.

Την φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, τονίζοντας την αγανάκτησή του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.

“Ελληνικό καλοκαίρι 2022. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Η ανάρτησή του συνοδεύεται από μία φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που δείχνει ένα σωρό σκουπίδια να έχουν συσσωρευτεί στην διάσημη παραλία.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στην ιστοσελίδα πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.

“Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος”, υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.