Ζάκυνθος: «Έτσι κάνουμε εμείς στη χώρα μας» – Ατάραχοι οι γονείς που άφησαν κλειδωμένο το παιδί τους στο αυτοκίνητο

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν έπειτα από περιστατικό με κλειδωμένο παιδάκι μέσα στο αυτοκίνητο των γονέων του στην Ζάκυνθο. Περιστατικό που ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία της Άρτας.

Ζάκυνθος: Ζευγάρι τουριστών άφησε κλειδωμένο στο αυτοκίνητο το ενός έτους βρέφος τους

Ζευγάρι τουριστών από την Δανία είχαν αφήσει το ενός έτους παιδί τους στο αυτοκίνητο και πήγαν να ψωνίσουν.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι το αγοράκι ήταν κλειδωμένο μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Έντρομοι άρχισαν να αναζητούν τους γονείς του στα διπλανά καταστήματα και ξενοδοχεία. Με τη συνδρομή ενός ξενοδόχου, που διατηρεί επιχείρηση στο σημείο, κάλεσαν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και την Αστυνομία.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ο υπεύθυνος από την εταιρεία, ο οποίος ξεκλείδωσε το αυτοκίνητο. Έβγαλαν το παιδί έξω, το οποίο ήταν καλά στην υγεία του – ευτυχώς μόνο ιδρωμένο – και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για περισσότερα από 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24. news, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού.

Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ