Υπουργός Εσωτερικών Ιταλίας: Σε ελληνική περιοχή το ναυάγιο αλλά δεν ευθύνεται η Ελλάδα

Για μία μεγάλη τραγωδία που προκαλεί πόνο έκανε λόγο ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι αναφορικά με το ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου.

Πύλος: «Με ρωτούσαν συγγενείς στο τηλέφωνο αν ζούσαν οι δικοί τους ή αν πέθαναν» – Συγκλονίζει γιατρός στο νοσοκομείο Καλαμάτας

«Στην Πελοπόννησο έλαβε χώρα μια μεγάλη τραγωδία που μας προκαλεί πόνο, όπως συνέβη και με ανάλογες στο παρελθόν. Ελπίζω να μην συμβούν ποτέ πια, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Skytg24 ο Ματέο Πιαντεντόζι.

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης. Ωστόσο υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα, απλώς περιγράφονται συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης».

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία – ντοκουμέντο του σκάφους πριν βυθιστεί

«Αυτό όμως μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων, να εργαστούμε για να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί με την Ευρώπη. Οι κανόνες που εγκρίθηκαν τις περασμένες ημέρες ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Ματέο Πιαντεντόζι.

Επίσης, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Λιβύη πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Ευρώπη πρέπει να είναι ευρύτατη, όχι μόνο για το θέμα της ασφάλειας.

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος για την πολύνεκρη τραγωδία – Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο

«Όλες οι προσπάθειες θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση που οδηγεί τον περιορισμό των αναχωρήσεων από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, των αναχωρήσεων που οργανώνουν οι διακινητές», κατέληξε ο Ματέο Πιαντεντόζι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ