Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Πρέπει να μπουν στο… πρόγραμμα» – Τα γραπτά μηνύματα του κυκλώματος

Η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει προκαλέσει σοκ και οργή στο πανελλήνιο.

Των ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ, ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Κινούνται στις παρυφές του χώρου του θεάματος, συχνάζουν σε γνωστά κέντρα διασκέδασης, φωτογραφίζονται με καλλιτέχνες ή άτομα που απολαμβάνουν τις δάφνες της εφήμερης δημοσιότητας και, πάνω από όλα, φροντίζουν να είναι εξαιρετικά δραστήριοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει από Αστυνομία και Δικαιοσύνη για το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης είναι σε πλήρη εξέλιξη, εστιάζοντας σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα. Σε αυτά που έχουν πλέον πολύμηνη δραστηριοποίηση στη διοργάνωση πριβέ πάρτι σε ξενοδοχεία, βίλες ή ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Από την περίοδο που τα μέτρα για τον κορονοϊό ακύρωσαν στην ουσία τη νυχτερινή διασκέδαση, συγκεκριμένοι νεαροί μπον βιβέρ φρόντισαν να στήσουν τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις.

Υποκαθιστώντας τα κέντρα διασκέδασης, τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2020 έχουν συνάψει συμφωνίες μακροχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Στους χώρους αυτούς, οι djs παίζουν κανονικά μουσική, το αλκοόλ ρέει άφθονο, ενώ δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για τη χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών. Πελάτες τους είναι εύποροι νέοι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτοί πληρώνουν «εισιτήριο» για να συμμετάσχουν στα πριβέ πάρτι και πρέπει να είναι σίγουροι ότι σε αυτά θα παρευρίσκονται και όμορφες κοπέλες.

Θεσσαλονίκη 24χρονη βιασμός

Οι πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, το κύκλωμα των πάρτι, που λειτουργεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, «αλιεύει» κοπέλες από το Instagram.

Αυτές πληρώνονται για να συμμετάσχουν στα πάρτι, ενώ παράλληλα τα μέλη του κυκλώματος καλύπτουν τα εισιτήρια και τη διαμονή τους στην πόλη. Οι επικεφαλής του κυκλώματος δεν εκτίθενται απευθείας στις κοπέλες.

Άνδρες και γυναίκες του χώρου της διασκέδασης, «μεσάζοντες» δηλαδή, αναλαμβάνουν να τους στείλουν μηνύματα, προσφέροντάς τους χρήματα για να συμμετάσχουν στα πάρτι. Από τη στιγμή που οι κοπέλες πειστούν και παρευρεθούν στα πάρτι, φέρεται να είναι στη δική τους ευχέρεια αν θα συνεχίσουν τη διασκέδαση με τους εύπορους νέους, σε πιο ιδιωτικούς χώρους.

Τουλάχιστον στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Η «R» αποκαλύπτει τα μηνύματα που, από τον Ιανουάριο του 2021, επιχειρηματίας αντάλλασσε με γυναίκα-μεσάζοντα του κυκλώματος. «Δεν υπάρχει αυτή! Πρέπει σίγουρα να μπει στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά», γράφει η γυναίκα στον επιχειρηματία, σχολιάζοντας προφίλ νεαρής στο Ιnstagram. «Φοβερό είναι! Πρέπει σίγουρα όταν ξαναέρθεις αυτήν», στέλνει ξανά η γυναίκα.

«Ξεκίνα προεργασία»

«Ναι, πρέπει, να μιλήσει με M… Γιατί εκεί, αν θυμάσαι, μου έστελνε συνέχεια. Για ξεκίνα προεργασία. Θα έρθω αυτήν την εβδομάδα», ενημερώνει ο επιχειρηματίας. «Τι λες, μου έφτιαξες την τη γυναίκα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

«Η Α… θα έρθει σε 2 εβδομάδες.. Η άλλη, η Κρητικιά, είναι εδώ και είναι μέσα για το πάρτι το Σ/Κ. Ετσι. Εκεί ξεκίνησαν όλα», απαντά η συνεργάτις του άνδρα.

Οι έρευνες

Οι Αρχές βρίσκονται πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο ενός κυκλώματος με «βαριά» ονόματα στο πελατολόγιό του.

Οι πληροφορίες της «R» αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί συνολικά τρεις έρευνες για το θέμα του κυκλώματος μαστροπείας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, από όπου κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ώστε να εξεταστούν οι επικοινωνίες τους.

Σύμφωνα με τις πηγές, η κατάσχεση των κινητών αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης του κυκλώματος μαστροπείας και όχι αποκλειστικά τον βιασμό της 24χρονης.

Θεσσαλονίκη 24χρονη βιασμός

Όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα κύκλωμα καλά οργανωμένο, με διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας και του θεάματος και με εύπορους πελάτες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν στοιχεία και εντείνουν τις ενέργειές τους έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα.

Με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, εκτιμούν πως βρίσκονται μπροστά σε ένα κύκλωμα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Κύπρο και Ντουμπάι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ΕΛ.ΑΣ., μέσω Ιντερπόλ, θα συνεργαστεί με τις Αρχές της Κύπρου, αλλά και με τις αστυνομικές υπηρεσίες άλλων χωρών, όπου εντοπίζονται τα ίχνη των ίδιων μελών του κυκλώματος.

 

«Δεν αλλάζω τίποτα»

Τρεις εβδομάδες μετά την καταγγελία της και έξι ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που συντάραξε όλη την Ελλάδα, η Γεωργία πέρασε για τέταρτη φορά το κατώφλι της ανακρίτριας.

Παρουσία ψυχολόγου, η 24χρονη επέμεινε εμφατικά σε όσα έχει ήδη καταγγείλει. Και η νέα της κατάθεση εστίασε στα ίδια γεγονότα, που έλαβαν χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μόλις λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους.

Επανέλαβε όσα έχει καταγγείλει ότι της έχουν συμβεί, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή των ίδιων προσώπων και τονίζοντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της.

Επιπλέον, προσκόμισε και γραπτά μηνύματα από το κινητό της τηλέφωνο, τα οποία ενδέχεται να διευκολύνουν τις έρευνες των Αρχών.

Σύμφωνα με όσα έχει πει, η αποδοχή μιας πρόσκλησης σε πάρτι την Πρωτοχρονιά έμελλε να είναι μοιραία για την 24χρονη Γεωργία. Η κοπέλα, έχοντας χάσει με τραγικό τρόπο γονείς και σύντροφο, αποφάσισε να πει «ναι» στο κάλεσμα του φίλου της, Μάνου, καθώς δεν ήθελε μια τέτοια ημέρα να είναι μόνη της στο σπίτι.

Μαζί με τη 17χρονη φίλη της, αφού άλλαξε τον χρόνο στο σπίτι του εργοδότη της, πήγαν στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Είχε καταναλώσει αλκοόλ, ένιωθε κάπως ζαλισμένη, αλλά εκεί, όπως η ίδια λέει, της προσέφεραν ένα ποτό. Αφού το ήπιε, άρχισε να χάνει τη συνείδησή της.

Αποφάσισε με τη φίλη της και άλλη μία γνωστή τους κοπέλα που συνάντησαν εκεί να φύγουν.

Όταν κατάλαβε πως δεν μπορούσε ούτε το αυτοκίνητό της να βρει, πόσο μάλλον να οδηγήσει, επικοινώνησε με τον άνθρωπο που την κάλεσε, ο οποίος της είπε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο για να τη βοηθήσει. Η Γεωργία γύρισε πίσω, έκλεισε μόνη της δωμάτιο, το πλήρωσε και το μόνο που ήθελε εκείνη την ώρα ήταν να κοιμηθεί. Αναζητώντας το δωμάτιο, συναντήθηκε με τρία άτομα που της είπαν να κοιμηθεί στο δικό τους.

Διαβάστε εδώ, εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Θεσσαλονίκη- βιασμός

Θεσσαλονίκη - βιασμός

Θεσσαλονίκη - βιασμός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ