Υπόθεση Βαλυράκη: Κατασχέθηκαν οι καραμπίνες των φερόμενων δραστών – Το επεισόδιο με πυροβολισμούς την Πρωτοχρονιά

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη απασχόλησαν γι’ άλλη μια φορά τις αρχές, καθώς την Πρωτοχρονιά φαίνεται πως πυροβολούσαν με τις καραμπίνες τους από το μπαλκόνι, στην Ερέτρια.

Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στη Μίνα Βαλυράκη κι εκείνη προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα οι αρχές να κατασχέσουν τα κυνηγετικά όπλα.

Ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του αείμνηστου πολιτικού, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και για την προκλητική συμπεριφορά των φερόμενων ως δραστών.

Σημειώνεται ότι η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε προσδιοριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2023, με κατηγορούμενους δύο άνδρες από την Ερέτρια. Ωστόσο, το δικαστήριο -λόγω της αποχής των δικηγόρων από τις ποινικές υποθέσεις- ανέβαλε την εκδίκαση για την 17 Ιουνίου.

Ο κ. Φωτάκης έκανε λόγο για «ευθύνες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών», αφού οι δράστες είχαν δηλώσει -τόσο κατά την προανάκριση όσο και στην κυρία ανάκριση στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας- ότι την μοιραία ημέρα είχαν πάει για κυνήγι.

«Τόσο η Εισαγγελία όσο και η αστυνομία, όφειλαν να έχουν ανακαλέσει τις κυνηγετικές άδειες κυνηγίου των κατηγορουμένων, ώστε να μην έχουν όπλα» υπογράμμισε ο κ. Φωτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ