Υπόθεση traffiking στην Ηλιούπολη: «Ο αστυνομικός απειλεί τα θύματά του» καταγγέλλουν οι δικηγόροι τους

Απειλές εξαπολύει ο αστυνομικός από την Ηλιούπολη που καταδικάστηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι των θυμάτων του.

Ηλιούπολη: Εκτός φυλακής ο αστυνομικός που κρίθηκε ένοχος για την μαστροπεία της 19χρονης

Συγκεκριμένα, σε κοινή δήλωσή τους, οι δικηγόροι Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη σημειώνουν ότι ο εν λόγω αστυνομικός στις 30 Μαρτίου 2023 έκανε συγκεκριμένη ανάρτηση στο facebook, που εστάλη και με SMS από άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των θυμάτων του. «Το απειλητικό αυτό μήνυμα ελήφθη και αφορά την Ε, την Χ, επίσης θύμα αυτού, τις συνηγόρους τους και όλους τους ανθρώπους που τις στήριξαν στον αγώνα τους για δικαίωση ενάντια στον βασανιστή τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Η Δικαιοσύνη, που του χορήγησε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη(!) έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο», σημειώνουν οι δικηγόροι και καλούν την Δικαιοσύνη να αναλάβει την ευθύνη της και την Πολιτεία να προστατεύσει τα θύματά του.

Τι έγραψε στο facebook

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, ο αστυνομικός έκανε την εξής ανάρτηση στο facebook, στις 30/3/2023:

«Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις τα κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!! .».

«Το κείμενο της ανάρτησης αυτής απεστάλη, με SMS, από άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνο της Ε, θύματος του εν λόγω καταδικασθέντος αστυνομικού. Το απειλητικό αυτό μήνυμα ελήφθη και αφορά την Ε, την Χ, επίσης θύμα αυτού, τις συνηγόρους τους και όλους τους ανθρώπους που τις στήριξαν στον αγώνα τους για δικαίωση ενάντια στον βασανιστή τους. Η Δικαιοσύνη, που του χορήγησε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη(!) έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Τα θύματα του κρύβονται, σε εναλλασσόμενα καταλύματα και δεν κυκλοφορούν στο δρόμο…», επισημαίνουν οι δικηγόροι και προσθέτουν: «Ποτέ δεν ήταν πιο μακριά η Δικαιοσύνη από το δίκαιο. Σήμερα, με την εν λόγω ανάρτηση, ο θύτης ανακοινώνει- επιβεβαιώνει ότι δεν είναι ακίνδυνος για τα θύματα του. Ότι είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων εναντίον τους και η απόφαση της απελευθέρωσης του ήταν λανθασμένη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της γι’ αυτό και η Πολιτεία να προστατεύσει τα θύματα του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ