Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Η καταγγελία-«κλειδί», η μαρτυρία του ξενοδόχου και τα ραντεβού μέσω «ροζ» ιστοσελίδας

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, για την συγκλονιστική υπόθεση μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών που είδε χθες (12/01) το φως της δημοσιότητας.

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, καθοριστικό ρόλο στο κύκλωμα, που εκμεταλλευόταν ανήλικες κοπέλες και τις έπειθε να εκδίδονται έναντι αμοιβής σε πλούσιους άντρες, φαίνεται πως διαδραμάτιζαν δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν 33χρονο από την Εκάλη και μία 31χρονη από τον Κολωνό, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με έναν ακόμη έναν άνδρα ηλικίας 55 ετών, ο οποίος το διάστημα μεταξύ Ιουλίου – Αυγούστου του 2023 είχε επαφή τόσο με το κάθε κορίτσι ξεχωριστά όσο και με τις δύο μαζί στο σπίτι του.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη έξι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Για μαστροπεία μαζί με τη 31χρονη «Λορέλα», κατηγορείται επίσης και μια 26χρονη από το κέντρο Αθήνας, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ενός 64χρονου από το Ψυχικό, ενός 48χρονου Αλβανού από το Ίλιον, ενός 32χρονου και ενός 48χρονου από την Αθήνα, που ήταν ανάμεσα στους παιδοβιαστές του κυκλώματος.

Η καταγγελία-«κλειδί» μίας μητέρας

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της αρρωστημένης υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξε η καταγγελία μίας μητέρας 15χρονης στα τέλη του Αυγούστου, στην οποία αναφερόταν πως η κόρη της μαζί με μία ακόμη ανήλικη συνευρέθησαν ερωτικά, έναντι αμοιβής, με ενήλικα άνδρα, ονόματι «Κώστας», σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Αθηνών (Εξάρχεια).

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, η καταγγελία από τη μητέρα της μαθήτριας έγινε το απόγευμα της 30ης Αυγούστου: «Απογευματινές ώρες της 30-08-2023 προσήλθε στην Υπηρεσία μας γυναίκα 46χρονων από τον Πολωνία, μητέρα 15χρονης, στην Αθήνα και κατήγγειλε ότι, όπως της αποκάλυψε η κόρη της, βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (29-08-2023), η ίδια (ανωτέρω ανήλικη) μαζί με άλλη ανήλικη 17 ετών, συνευρέθησαν ερωτικά, έναντι αμοιβής, με ενήλικα άνδρα, ονόματι «Κώστας», σε ξενοδοχείο στη περιοχή των Αθηνών (Εξάρχεια).

Κατόπιν των ανωτέρω, κλήθηκαν και εξετάσθηκαν σχετικά, αυθημερόν (30-08-2023) και επιβεβαίωσαν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα και ανέφεραν ότι, πράγματι βραδινές ώρες της 29-08-2023, αφού συναντήθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ Αγίου Ελευθέριου με κατηγορούμενο, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, εν συνεχεία μετέβησαν, με το αυτοκίνητό του, σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Εξαρχείων, με την επωνυμία (σ.σ. αναφέρεται το όνομα), όπου εκεί ο κατηγορούμενος, έχοντας γνώση της ανηλικότητάς τους, προέβη σε ερωτικές πράξεις με αυτές, έναντι αμοιβής και συγκεκριμένα έναντι του χρηματικού ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, έκαστη».

Το προφίλ των συλληφθέντων

Η 31χρονη από τον Κολωνό, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, φαίνεται πως έπαιζε ενεργό ρόλο μαστροπού στο κύκλωμα. Από τις αρχές του 2022, εκμεταλλεύτηκε την φιλική σχέση που διατηρούσε με μία 15χρονη τότε κοπέλα και την έπειθε ότι μπορούσε να της βρει «πελάτες» για «ροζ» ραντεβού, έναντι αμοιβής. Η 31χρονη εξωθούσε με αυτόν τον τρόπο στην πορνεία το ανήλικο κορίτσι, με το αζημίωτο, φυσικά, καθώς φρόντιζε να παίρνει μέρος των χρημάτων που αποκτούσε η 15χρονη από τους παιδοβιαστές της. Στις αρχές του 2022, εξαιτίας της δράσης της «φίλης», ξεκίνησε και ο εφιάλτης της 15χρονης, που σήμερα είναι 18 ετών.

Ο 33χρονος «Στέφανος» από την Εκάλη, όπως αναφέρεται στις καταθέσεις των ανηλίκων, έπαιζε τον ρόλο του φωτογράφου. Ο συλληφθείς, που ήταν φίλος της 31χρονης, απέκτησε επαφή με την 18χρονη και μία 17χρονη τότε φίλη της, περίπου στα μέσα Απριλίου του 2023. Δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί κι εκείνος τις ανήλικες, πείθοντάς τες ότι θα μπορούσε να τους βρει πλούσιους άντρες, κυρίως φίλους του επιχειρηματίες, που θα πλήρωναν καλά λεφτά για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στα κορμιά των κοριτσιών.

Στη συνέχεια τις φωτογράφισε μόνο με τα εσώρουχά τους, και ανήρτησε τις φωτογραφίες σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο, μαζί με τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την διαδικτυακή ιστοσελίδα κλείστηκαν και έγιναν τουλάχιστον 10 «ροζ» ραντεβού των κοριτσιών με παιδοβιαστές σε διάφορα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τρίτος εκ των συλληφθέντων, είναι ένας από τους φερόμενους παιδοβιαστές που κακοποίησε σεξουαλικά τα κορίτσια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο 55χρονος φέρεται να είχε συνευρεθεί με την 18χρονη και μία άλλη 16χρονη φίλη της, μέσα στο σπίτι του στον Κορυδαλλό, το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2023. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει 100 ευρώ αμοιβή σε καθένα από τα κορίτσια, που υπέκυψαν στις ορέξεις του. Ο ίδιος άνδρας και στο παρελθόν είχε κακοποιήσει τα κορίτσια, είτε από κοινού είτε καθεμία ξεχωριστά σε διαφορετικούς χρόνους. Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος των κοριτσιών.

Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατά περίπτωση για μαστροπεία εις βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία εις βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, εις βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Εξετάζονται τα κινητά των ανήλικων κοριτσιών

Από την Ασφάλεια κατασχέθηκαν οι συσκευές κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικες. «Η μια η ανήλικη παρέδωσε μία συσκευή I-PHONE 11, χρώματος λευκού, και η ανήλικη φίλη της μία συσκευή Samsung, χρώματος ροζ. Επίσης, από τη μητέρα της ανήλικης, παραδόθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η ανήλικη κόρη της μάρκας Xiaomi Redmi, χρώματος μαύρο – μπλε, άνευ αναγραφόμενων αριθμών, άνευ κάρτας SIM, μη λειτουργικό και με φθορές – σπασίματα σε όλο το μήκος και πλάτος της οθόνης.

Προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης και να εξετασθούν διεξοδικώς και στο σύνολό τους τα ψηφιακά δεδομένα των ανωτέρω κατασχεθέντων ψηφιακών πειστηρίων από το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την Υπηρεσία μας υπεβλήθησαν αιτήματα για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών με Βουλεύματα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Εν συνεχεία, τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο 7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών».

Τα ραντεβού των ανήλικων κοριτσιών με τους άνδρες έχουν καταγραφεί και από τις κάμερες των ξενοδοχείων. «Η είσοδος των ανηλίκων και του κατηγορουμένου στο ανωτέρω ξενοδοχείο στην Αθήνα, καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα εικονοσκόπισης αυτού, το δε σχετικό βιντεοληπτικό υλικό κατασχέθηκε από Υπηρεσία μας, σε ψηφιακό μέσο αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων (DVD), και απεστάλη στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εκτύπωση φωτογραφιών και συνημμένων σε αυτό δεκατεσσάρων (14) βελτιωμένων στιγμιότυπων οθόνης, σε ψηφιακή μορφή, καθώς και του ανωτέρω πειστήριου (DVD)».

Η μαρτυρία του ξενοδόχου

Κατά την έρευνα των αστυνομικών, εξετάστηκε και ξενοδόχος ενός εκ των καταλυμάτων όπου πραγματοποιούνταν τα ραντεβού, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός.
Μάλιστα όπως προκύπτει, ο συγκεκριμένος «πελάτης», είχε ξαναπάει με τις δυο ανήλικες στο ξενοδοχείο τον Ιούλιο του 2023 με την μία εκ των δύο μαθητριών να μην έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της: «Από την Υπηρεσία μας, κλήθηκε και εξετάστηκε σχετικά, την 30-08-2023, ο υπάλληλος της υποδοχής – ρεσεψιόν του ανωτέρω ξενοδοχείου, που εκτελούσε απογευματινή βάρδια από την 17:00 ώρα της 29-08-2023 έως την 01:00 ώρα της 30-08-2023, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι περί την 19:30 ώρα της 29-08-2023 μετέβησαν στο ξενοδοχείο δύο νεαρές κοπέλες μαζί με έναν άνδρα – κατηγορούμενο ο οποίος ζήτησε και προπλήρωσε δωμάτιο τριών ατόμων για λίγες ώρες, στο οποίο παρέμειναν για περισσότερο από μία ώρα και αποχώρησαν όλοι μαζί. Ακόμη, ανέφερε ότι, περί τα μέσα του μηνός Ιουλίου του 2023, σε ημερομηνία που δεν ενθυμείτο, έχοντας αναλάβει μόλις βάρδια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, είχε δει τον ίδιο άντρα μαζί με τις ίδιες κοπέλες, να εξέρχονται από αυτό (σημειωτέον ότι η μια εκ των ανηλίκων δεν είχε συμπληρώσει τότε – μέσα Ιουλίου 2023- το 15ο έτος της ηλικίας της).

Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας του ανωτέρω δράστη, προέκυψαν τα στοιχεία του, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα τόσο από τις ανήλικες όσο και από τον υπάλληλο του ξενοδοχείου μετά από επίδειξη φωτογραφίας αυτού από το ηλεκτρονικό αρχείο ταυτοτήτων.

Επισημαίνεται ότι, για την μια ανήλικη ήδη υφίστατο καταγγελία στην Υπηρεσία μας για τέλεση ομοειδών αδικημάτων σε βάρος της, και στο πλαίσιο διερεύνησης αυτής είχε εξετασθεί η ανωτέρω ανήλικη, την 27-06-2023. Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό συνυποβάλλεται με την παρούσα αναφορά, ως άμεσα σχετιζόμενο με τη σχηματισθείσα δικογραφία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ