Υπάλληλος της ομοσπονδίας μπάσκετ καταγγέλλει στέλεχος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού: Βίωσα τον απόλυτο τρόμο

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου,

Μια νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης συνταράσσει τον ήδη «πληγωμένο» χώρο του αθλητισμού. Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, καθώς όλο και περισσότερες αθλήτριες ή υπάλληλοι ομοσπονδιών καταγγέλλουν αντίστοιχες συμπεριφορές από παράγοντες του αθλητισμού. Σαν βόμβα έσκασε η πρόσφατη καταγγελία για απόπειρα βιασμού από ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εις βάρος επί σειρά ετών διοικητικής υπαλλήλου, η οποία, όπως ισχυρίζεται, βρέθηκε στο στόχαστρο του υψηλόβαθμου παράγοντα του ελληνικού μπάσκετ.

«Βίωσα τον απόλυτο τρόμο. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί στη θέση μου. Τα θύματα αντίστοιχων πράξεων να μη διστάσουν και να μιλήσουν, όσο επώδυνο και αν είναι αυτό», δηλώνει στη Realnews η υπάλληλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία κατήγγειλε ανώτατο στέλεχος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού το 2014. Παράλληλα, κάνει λόγο για μια σειρά από σεξουαλικές παρενοχλήσεις έως το 2018, για εκδικητικές συμπεριφορές και κατάχρηση εξουσίας προς το πρόσωπό της.

«Βίωσα τον απόλυτο τρόμο»

Υπάλληλος της ομοσπονδίας μπάσκετ μιλά στην «R» για το ανώτατο στέλεχος της ΕΟΚ το οποίο καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού

«Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, βρήκα τη δύναμη και κατήγγειλα στις Αρχές τον εφιάλτη που έζησα. Για εμένα, ήταν καθοριστική η αρχή που έκανε η Σοφία», δηλώνει στην «R» η υπάλληλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η υπόθεση της οποίας έχει διαβιβαστεί από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Διαβάστε εδώ και εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ