Υγειονομικοί: Απεργούν για δεύτερο 24ωρο ζητώντας αυξήσεις και προσλήψεις – 26 γιατροί λείπουν από το νοσοκομείο Αγρινίου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κινητοποιήσεις για δεύτερο 24ωρο προχωρούν οι υγειονομικοί με αιχμή το μισθολογικό και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν στο νοσοκομείο Αγρινίου η υποστελέχωση είναι τέτοια που λείπουν 26 γιατροί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν οι υγειονομικοί στις κινητοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γιατροί από το νοσοκομείο του Ρίου καλούνται να καλύψουν κενά σε άλλους νομούς, ενώ για ντόμινο παραιτήσεων κάνουν λόγο οι γιατροί στο νοσοκομείο του Αγρινίου εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών εργασίας και των εξοντωτικών ωραρίων συνέπεια της υποστελέχωσης.

«Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν προκηρύσσονται θέσεις γιατρών. Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη 26 γιατρών . Τα τμήματα το ένα μετά το άλλο κλείνουν», καταγγέλλει γιατρός του νοσοκομείου στο Αγρίνιο.

Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καταγγέλλουν ότι δεν γίνονται βασικές εξετάσεις ή καθυστερούν πολύ, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε αντιδραστήρια.

Το Υπουργείο Υγείας έχει, πάντως, έχει εξαγγείλει ότι το 2024 θα γίνουν 6.500 προσλήψεις προσωπικού, ενώ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών θα διατεθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ