Χριστούγεννα και οικονομική κρίση

Χριστούγεννα και οικονομική κρίση

 

Τα Χριστούγεννα, πριν από μερικά χρόνια τουλάχιστον, ήταν για όλους μας τα υπέροχα στολισμένα δέντρα με τα άπειρα χρωματιστά λαμπάκια, τα όμορφα δώρα, τα τέλεια στρωμένα τραπέζια και χαρούμενες στιγμές πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη. Τα τελευταία χρόνια όμως, όσο η οικονομική κρίση γίνεται εντονότερη, τα Χριστούγεννα μοιάζουν μια τεράστια σπατάλη που θα θέλαμε να περάσει όσο συντομότερα γίνεται.

Γράφει η ψυχολόγος, γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια Μίνα Χριστοπούλου

Τελευταία δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όλο και καθυστερεί το στόλισμα του δέντρου και τα δώρα και τα τραπέζια έχουν κοπεί από τον προϋπολογισμό.

Δεν είναι όμως μόνο οικονομικό το πρόβλημα, στα αλήθεια είναι κυρίως ψυχολογικό.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το διάστημα που η οικονομική κατάσταση όλων μας είναι τόσο δύσκολη, οι συνθήκες ζωής αλλάζουν ραγδαία δεν είναι καθόλου εύκολο να «γυρίσουμε» απλά έναν διακόπτη και να έχουμε μια χαρούμενη χριστουγεννιάτικη διάθεση. Είναι όμως σίγουρα μια ευκαιρία να δούμε ποια είναι τα πράγματα που κάνουν πραγματικά όμορφη τη ζωή μας και δίνουν νόημα στην καθημερινότητά μας. Όλα αυτά μπορούν να κάνουν αληθινά ξεχωριστές τις γιορτές και μπορούμε να περάσουμε πραγματικά καλά φέτος τα Χριστούγεννα.

Τα πιο όμορφα δώρα είναι αυτά που χαρίζουμε με αγάπη και έχουμε αφιερώσει χρόνο να τα διαλέξουμε ή ακόμα και να τα φτιάξουμε. Δεν χρειάζονται πανάκριβα πράγματα, έτσι κι αλλιώς κανείς γύρω μας δεν περιμένει κάτι τέτοιο, ούτε αποδεικνύεται η αγάπη μας ξοδεύοντας πολλά λεφτά.

Στα πιο απλά πράγματα κρύβονται οι πιο ευτυχισμένες στιγμές. Δεν χρειάζονται ακριβά φορέματα και πολυτελή ρεβεγιόν για να περάσουμε καλά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ