Ξεσπά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ για τις παράνομες πιάτσες ταξί – «Κλέβουν και απειλούν πελάτες» καταγγέλλει στον Realfm 97,8

Συμβολική κατάληψη του χώρου στάθμευσης των ταξί στον Σταθμό του Κηφισού πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (19/09) το ΣΑΤΑ, ως αντίδραση στις παράνομες πιάτσες που έχουν στηθεί και αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των πελατών. Για το φαινόμενο αυτό που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος στον realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.

Ειδικότερα, ο κ. Λυμπερόπουλος αναφερόμενος στις παράνομες πιάτσες που έχουν «τρυπώσει» σε συγκεκριμένα σημεία του λεκανοπεδίου είπε: «Τα τελευταία χρόνια η τροχαία δεν έχει προσωπικό, οι έλεγχοι είναι πολύ λίγοι, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο που χρειάζεται όλο το 24ωρο, όπως στον Κηφισό», δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Έπειτα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει από πελάτες καθώς, σύμφωνα με αυτές, επαγγελματίες οδηγοί στις συγκεκριμένες πιάτσες: «Κλέβουν, τους απειλούν για την ζωή τους όταν διαμαρτύρονται, τους πετάνε έξω σαν τσουβάλια, καταγγελίες και “μαχαιρώματα” από συναδέλφους σε συγκεκριμένες πιάτσες όταν διαμαρτύρονται για την τηρείται η σειρά με αποτέλεσμα κάποιοι να τους απαγορεύουν να δουλέψουν μέχρι να προσθέσουν δύο, τρεις κούρσες

Εγώ τους έχω ονομάσει εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπερόπουλος κι έπειτα πρόσθεσε: «Η πολιτεία θα έπρεπε από το 2014 να έχει κάνει έλεγχο στις ειδικές άδειες και να ελέγξει πώς δουλεύουν τα μεγάλα μαγαζιά».

«Έχουμε καταγγείλει στο Μοναστηράκι να βρίσκονται δίπλα τα ΜΑΤ, δεν έχει την δυνατότητα η τροχαία να πηγαίνει», ενώ στην συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό σύμφωνα με τον οποίο εργαζόμενος: «Έχει συλληφθεί πόσες φορές από το 2016 με πλαστή ειδική άδεια και συνεχίζει να δουλεύει εκεί και μάλιστα είναι γκάνγκστερ απέναντι στους συναδέλφους»

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος σημείωσε: «Κάθονται στην πιάτσα και δεν ακολουθούν την σειρά, δεν αφήνουν τους συναδέλφους τους να εργαστούν με την σωστή σειρά στην πιάτσα

Εδώ κι 1,5  χρόνο ζητάμε από την αστυνομία προσωπικό αλλά και από το Υπουργείο από το 2014 ότι πρέπει για να εξαλειφθούν αυτά τα εγκληματικά στοιχεία από το επάγγελμα να είναι άμεση και πολύ αυστηρή η ποινή για τις παραβάσεις».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ερωτηθείς για το αν οδηγοί ταξί από τις συγκεκριμένες πιάτσες έχουν απειλήσει τις ζωές επιβατών ανέφερε: «Έχει απειληθεί η ζωή επιβάτη αλλά και ταξιτζήδων που επιχειρούσαν να δουλέψουν στις πιάτσες στο Μοναστηράκι, το Λιμάνι του Πειραιά, το αεροδρόμιο και πολύ περισσότερο στον Κηφισό».

Ακόμη ο κ. Λυμπερόπουλος κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως οι οδηγοί ταξί στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα δεν τα πληρώνουν.

«Θα πάμε όπου υπάρχουν καταγγελίες και μετά θα βγούμε στον δρόμο», καταλήγει ο ίδιος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ