Ξεσπά η Φρόσω Κυριακού για το τροχαίο με τον Παντελίδη: Ήθελαν να με κάνουν από θύμα, θύτη

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Αγωγή κατά της εταιρείας που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Παντελής Παντελίδης κατέθεσε η Φρόσω Κυριάκου, αξιώνοντας το ποσό των 94.630 ευρώ. «Ακόμη και σήμερα και ενώ τα αληθή περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί και από την εισαγγελική Αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο και εγώ φέρω το στίγμα του δολοφόνου!», σημειώνει στην αγωγή της η συνεπιβάτις του μοιραίου τζιπ. Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η μήνυση της οικογένειας Παντελίδη κατά της Φρ. Κυριάκου και της Μίνας Αρναούτη (η δεύτερη συνεπιβάτις) τέθηκε στο αρχείο, δεχόμενες οι ως άνω αποφάσεις ότι οδηγός του τζιπ ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος έχασε τη ζωή του. «Μια νέα κοπέλα, μόλις 21 ετών, όχι μόνο τραυματίζεται σοβαρότατα, όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να συνηθίσει να ζει με τους φρικτούς πόνους, να υποβάλλεται σε εντατικές φαρμακευτικές αγωγές και να απέχει από κάθε δημιουργική δραστηριότητα, αλλά στιγματίζεται για όλη της τη ζωή με την “ταμπέλα” της δολοφόνου και η προσωπική της ζωή εκτίθεται χωρίς έλεος», προσθέτει η Φρ. Κυριάκου, αξιώνοντας 80.000 για ηθική βλάβη, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες κ.ά.

«Τελώντας σε κατάσταση μέθης»

Το ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου 2016, ο Παντελής Παντελίδης αποχωρεί από λέσχη όπου βρισκόταν με τις φίλες του, Φρ. Κυριάκου και Μ. Αρναούτη. «Τελώντας σε κατάσταση μέθης, έβαινε με ιδιαίτερα αυξημένη ταχύτητα, σαφώς δυσανάλογη των οδικών συνθηκών, χωρίς να έχει διαρκώς τεταμένη την προσοχή του περί την οδήγηση και χωρίς να ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο και εποπτεία επί του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να απολέσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του», σημειώνει η Φρ. Κυριάκου στην αγωγή της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύθηκε έξι ημέρες. Εφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλαστικό τραύμα τριχωτού κεφαλής και κάταγμα στον δεξιό βραχίονα. Αυτό, όμως, που την «πόνεσε» περισσότερο, όπως λέει, ήταν το ότι κάποιοι επιχείρησαν να την εμφανίσουν ως υπεύθυνη για το τροχαίο δυστύχημα. «Ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες πως δήθεν εγώ η ίδια ετύγχανα οδηγός του μοιραίου οχήματος και όχι συνοδηγός αυτού! Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μου και διαπίστωσα πως γινόταν προσπάθεια να μετατραπώ, από θύμα, σε θύτη». Οι αρχικοί ψίθυροι έγιναν φωνές και στη συνέχεια κατάρες και απειλές. «Καθημερινά δεχόμουν απειλές και ύβρεις (ακόμη και σήμερα δέχομαι). Εξαιτίας των απειλητικών μηνυμάτων που δεχόμουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία διατηρούσα, αναγκάστηκα να τα απενεργοποιήσω, καθώς φοβόμουν για την ίδια μου τη ζωή. Αγνωστοι μας επιτίθεντο φραστικά σε καθημερινά βάση. Στον κόσμο είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι όλα τα ως ανωτέρω αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά ήταν μια πλεκτάνη εναντίον του αγαπημένου τους τραγουδιστή!».

Ζητούν 600.000 ευρώ

Η αγωγή της Φρ. Κυριάκου θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Πέμπτη 8/10. Την ίδια ημέρα θα συζητηθούν ακόμη δύο αγωγές, της Μ. Αρναούτη κατά της ασφαλιστικής εταιρείας (την αποκάλυψε η Realnews στις 5/7/2020) που αξιώνει 1,1 εκατ. ευρώ, αλλά και της οικογένειας Παντελίδη κατά της Φρ. Κυριάκου και της ασφαλιστικής εταιρείας, ζητώντας από τη συνεπιβάτιδα το ποσό των 600.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, επιμένοντας ότι εκείνη οδηγούσε το πολυτελές τζιπ. «Αποκλειστικά υπαίτιος της πρόκλησης του επίδικου ατυχήματος και του εξ αυτού προκληθέντος βαρύτατου τραυματισμού μου ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου Παντελεήμων Παντελίδης», απαντά η Φρόσω στη δική της αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγωγές κατάθεσε και η ασφαλιστική εταιρεία. Στρέφεται κατά της οικογένειας του τραγουδιστή, ζητώντας της το ποσό που ενδεχομένως θα κληθεί να καταβάλει στις δύο συνεπιβάτιδες, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.