«Ξέπλυμα» από εταιρεία-φάντασμα που εξάγει πολύτιμα μέταλλα

 «Ξέπλυμα» από εταιρεία-φάντασμα που εξάγει πολύτιμα μέταλλα

 

Νέα στοιχεία αποκαλύπτει η εν εξελίξει έρευνα του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ για τις υποθέσεις λαθρεμπορίας χρυσού που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Μια από τις «βασικές» εταιρείες που έχει εμπλακεί σε παράνομες εξαγωγές πολύτιμων μετάλλων φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος» στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στις 24 Απριλίου, 13 ημέρες μετά την προσπάθεια λαθραίας εξαγωγής στο Βερολίνο 470 κιλών ασημιού και 7,1 κιλών χρυσού, οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας ενημέρωσαν –μέσω της Interpol- το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο συνολικά πέντε ποινικών ερευνών για υποθέσεις μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγής στη Γερμανία. Προέκυψε επίσης ότι η ίδια εταιρεία (διατηρεί γραφεία στην οδό Οθωνος στο Σύνταγμα) είχε και στο παρελθόν πραγματοποιήσει εξαγωγές πολύτιμων μετάλλων από την Ελλάδα προς επτά εταιρείες, όλες με έδρα το Βερολίνο.

Η παράνομη δραστηριότητα της εν λόγω επιχείρησης αποκαλύφθηκε όταν υπάλληλοι στο τελωνείο του «Ελ. Βενιζέλος» κατέσχεσαν ασήμι και χρυσό στη κατοχή 32χρονου Γερμανού, που εκτελώντας χρέη υπαλλήλου security είχε αναλάβει τη μεταφορά του φορτίου από την Αθήνα στο Βερολίνο.

Ο 32χρονος είχε στη κατοχή του εικονικά τιμολόγια σύμφωνα με τα οποία την αποστολή των πολύτιμων μετάλλων έκανε η εταιρεία. Ωστόσο, δεν ήταν παρά εταιρεία-φάντασμα, που το 2012 είχε εμπλακεί σε απάτη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με ακάλυπτες επιταγές.

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ