Ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον Πύργο ενόψει και της τελετής αφής

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από το δήμο του Πύργου και η μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, «θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες από τους 3.500 τόνους που θα καταλήξουν συνολικά στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να υπάρξει άμεση ανακούφιση».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αποκομιδή θα γίνει κυρίως έξω από σχολεία, το νοσοκομείο, καθώς και από την εθνική οδό. «Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να φύγουν τα απορρίμματα από την διαδρομή που θα περάσει η ολυμπιακή φλόγα, αφού σε περίπου ενάμισι μήνα θα γίνει η τελετή αφής, η οποία συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον» ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου. «Ήδη φθάνουν στην περιοχή μας πολλοί δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο και βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα».

Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με την μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμαρχος Πύργου είπε πως ουσιαστική υπήρξε η συμβολή του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και του εκτελούντα χρέη γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλου, ώστε ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Σχετικά με την μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων, ο Γαβρίλης Λιατσής είπε ότι προχωρά η υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης που προβλέπει την λειτουργία κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, ενώ η αύξηση της ανακύκλωσης που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, βοηθά και στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πύργος – “Έχτισαν” την πόρτα του δημαρχείου με σκουπίδια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ