Χειροπέδες σε Ιρανούς πλαστογράφους – Οι ταυτότητες «μυστήριο»

Χειροπέδες σε Ιρανούς πλαστογράφους – Οι ταυτότητες «μυστήριο»

Το τμήμα συντονισμού διεύθυνσης αλλοδαπών, συνέλαβε τρείς Ιρανούς στα Πατήσια μετά από εξονυχιστικές έρευνες σε δύο σπίτια. Ανάμεσα στα ευρήματα, 4 πλαστές ταυτότητες του στρατού των ΗΠΑ.

Οι τρεις Ιρανοί για 4 χρόνια, είχαν στήσει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο όπου έφτιαχναν κάθε λογής πλαστά πιστοποιητικά και έγγραφα. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν δώσει 47.000 ευρώ στον έμπορο από τον οποίο προμηθεύονταν την πρώτη ύλη. Μάλιστα, οι τρεις τους συνδέονται και με κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στο πέπλο μυστηρίου το οποίο καλύπτει ο εντοπισμός τεσσάρων πλαστών ταυτοτήτων του στρατού των ΗΠΑ σε ένα από τα διαμερίσματα στα Πατήσια όπου διέμεναν τρεις Ιρανοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr οι άνδρες του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής προσπαθούν να διαπιστώσουν τον λόγο που είχαν στην κατοχή τους τις συγκεκριμένες ταυτότητες οι συλληφθέντες, ενώ εξετάζουν τα ευρήματα προκειμένου να εξακριβώσουν αν τα στοιχειά άλλα και οι φωτογραφίες που αναγράφονται στις ταυτότητες αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πήγες κάθε σενάριο σε αυτή την φάση είναι ανοιχτό χωρίς να θέλουν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη ανάλυση του ζητήματος.

Η επιχείρηση των ανδρών του τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι τρεις Ιρανοί κατασκεύαζαν τελευταίας γενιάς διαβατήρια, ταυτότητες και κάθε είδος πιστοποιητικού τόσο για την Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ διήρκησε για περισσότερες από 15 ημέρες, με τους συλληφθέντες να παίρνουν μέτρα ασφαλείας για να αποφύγουν τη σύλληψη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ