Βύρωνας: «Λουκέτο» σε σχολείο για εργασίες, έπεσαν σοβάδες στο κεφάλι μαθητή – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος – ΦΩΤΟ

Προβλήματα που εντοπίστηκαν σε σχολική μονάδα του Δήμου Βύρωνα, οδήγησαν τη δημοτική Αρχή στην απόφαση να κλείσει το σχολείο για δύο εβδομάδες, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, ώστε να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βύρωνα, στο οποίο ο έλεγχος που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία έδειξε ότι σε ορισμένα σημεία στις μετόπες η εμφανής εξωτερικά αποσάθρωση είναι τελικά εκτεταμένη, κι έτσι απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σαθρών σοβάδων.

«Το πρόβλημα στο σχολικό κτίριο είναι μεγαλύτερο από ότι αρχικά φαινόταν κι εντοπίζεται μόνο στο εξωτερικό του κτιρίου», τόνισε μιλώντας στο enikos.gr ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

«Ευτυχώς το εσωτερικό του κτιρίου δεν εμπνέει ανησυχία», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κατωπόδης στο enikos.gr στο κτίριο του 1965 πραγματοποιήθηκε αυτοψία το Σάββατο από εργολάβους, ακριβώς γιατί την προηγούμενη εβδομάδα στο προαύλιο του σχολείου έπεσε κομμάτι από σοβά στο κεφάλι μαθητή χωρίς, όμως, να τον τραυματίσει.

«Τα σαθρά επιχρίσματα έπρεπε άμεσα να αντικατασταθούν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βύρωνα.

Οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου κρίθηκαν κατεπείγουσες, όμως επειδή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με την λειτουργεία του σχολείου για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε από τη δημοτική Αρχή η διακοπή της λειτουργίας του κτιρίου για δύο εβδομάδες, ενώ τα μαθήματα  σε αυτό το διάστημα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

«Προέχει η ασφάλεια των παιδιών» δήλωσε χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο κ. Κατωπόδης.

σχολείο Βύρωνας

 

σχολείο Βύρωνας

 

σχολείο Βύρωνας

 

σχολείο Βύρωνας

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ