Βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας: Άνοιξε η οδός Σταδίου

Άνοιξε η οδός Σταδίου, η οποία είχε αποκλειστεί για πολλές ώρες μετά την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας τα ξημερώματα. Στο σημείο είχαν σπεύσει πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί για τη συλλογή υλικού, χρήσιμου για τη διεξαγωγή των ερευνών.

Βόμβα στην Σταδίου: «Ήταν πολύ δυνατή η έκρηξη, φοβηθήκαμε» – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό

Από την έκρηξη της βόμβας προκλήθηκαν υλικές ζημιές και αυτή την ώρα κλειστή είναι μόνο η οδός Πεσματζόγλου όπου ακόμα γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση των τζαμιών στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας – Η ΕΛ.ΑΣ διέκοψε την κυκλοφορία στη Σταδίου

Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο σε κάποια κάγκελα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και στο επόμενο τηλεφώνημα -δέκα λεπτά πριν από τη 01:00- είπαν ότι η βόμβα βρίσκεται μπροστά από την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Σταδίου με χρονικό όριο να εκραγεί τα 40 λεπτά.

Προβληματισμός στην Αντιτρομοκρατική μετά το χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. το χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας, με την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, σε ένα από τα καλά φυλασσόμενα σημεία της πόλης.

Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί, ήθελε να κάνει επίδειξη ισχύος και γι΄ αυτό η επιλογή του σημείου απέναντι από το υπουργείο και σε έναν δρόμο με τράπεζες και έντονη αστυνομική παρουσία, δεν είναι τυχαία.

Το «μήνυμα» που θέλησαν να εκπέμψουν είναι ότι «ήρθαν για να μείνουν». Οι πυροτεχνουργοί που βρίσκονται ακόμα στο σημείο, συγκεντρώνουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ό, τι άλλο υλικό υπάρχει, προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και να διαπιστωθεί η συνδεσμολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια γυναικεία τσάντα, την οποία άγνωστοι είχαν κρεμάσει στα κάγκελα του πεζοδρομίου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Δεν ήθελαν νεκρούς, αλλά στόχος τους ήταν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αυτό που υποστηρίζουν οι Αρχές είναι ότι το χτύπημα ήταν σοβαρό και συγκαταλέγεται στο βαρύ έγκλημα. Πρόκειται επί της ουσίας για την επιστροφή της τρομοκρατίας αν λάβει κάποιος υπόψη και το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή πριν από μερικές εβδομάδες, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν είχε εκραγεί ο μηχανισμός.

Μέσα στο πέρασμα των ετών νέα πρόσωπα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και έχουν ενταχθεί στις οργανώσεις, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. τώρα να προσπαθεί να τους «αποκρυπτογραφήσει» καθώς δεν έχει στα χέρια της πολλά στοιχεία για εκείνους. Βέβαια δεν αποκλείεται στους κόλπους τους να υπάρχουν και κάποιοι που απέμειναν της «παλιάς φρουράς». Όπως και να έχει το στρατηγείο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εγρήγορση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ