Βόλος: Οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει ως ύποπτο τον δικηγόρο γιο της 69χρονης, αλλά όχι τον δράστη

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του 39χρονου δράστη των δολοφονιών δύο ηλικιωμένων γυναικών στον Βόλο. Δώδεκα χρόνια πριν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την νονά του, ο 39χρονος είχε δολοφονήσει με τον ίδιο τρόπο και την μητέρα του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το mega, το 2009 που έγινε το στυγερό έγκλημα, οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει ως υπόπτους γείτονες της 69χρονης, αλλά και συγγενείς της, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος γιος της. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, είχαν λάβει και δείγμα DNA από τον δικηγόρο. Ο λόγος ήταν ότι από την αρχή οι αστυνομικοί συμπέραναν πως ο δολοφόνος της άτυχης ηλικιωμένης ήταν γνωστός της, αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της κατοικίας της.

Βόλος: Την ξυλοκόπησε και την σκότωσε με μαχαίρι από την κουζίνα της

Η 69χρονη είχε ανοίξει την πόρτα της σε κάποιο οικείο της πρόσωπο, που την ξυλοκόπησε και την σκότωσε χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που υπήρχε στην κουζίνα της. “Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν βρει αποτυπώματα του δράστη, πιθανόν να τα είχε καθαρίσει, ενώ πήρε την τσάντα της και την αστυνομική της ταυτότητα, έψαξε το σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είχαν εξετάσει τότε τον πραγματικό δράστη, ο οποίος 12 χρόνια μετά δολοφόνησε και την νονά του, επειδή δεν του έδινε τα λεφτά που της ζητούσε.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι η επιτυχία της αστυνομίας σημειώθηκε έπειτα από συνεργασία των αρχών με τον δικηγόρο γιο της 69χρονης. Επίσης, “κλειδί” ήταν, όπως είπε, η παρατηρητικότητα των αστυνομικών σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

“Η αστυνομία δεν κλείνει καμία υπόθεση, μέχρι να φτάσει στην άκρη του νήματος” σημείωσε η κυρία Ευθυμίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ