Βόλος: “Μία εβδομάδα πριν την χτυπούσε στην αυλή” – Τι λέει η δικηγόρος της 26χρονης που κακοποιήθηκε από τον σύντροφό της

Έναν εφιάλτη βίωνε επί χρόνια η 26χρονη από τον Βόλο, που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τον σύντροφό της. Η γυναίκα και το παιδί της στην παρούσα φάση διαμένουν προσωρινά σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μία εβδομάδα πριν συλληφθεί ο δράστης, την χτυπούσε στη αυλή και οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, όπως αναφέρει η δικηγόρος της. 

Η Ανθούλα Ανάσογλου μίλησε στην ΕΡΤ για τα όσα βίωνε η νεαρή γυναίκα από τον βίαιο σύντροφό της. «Δυστυχώς πάντα η βία κλιμακώνεται. Δυστυχώς επί χρόνια είχε αυτή την συμπεριφορά. Μια εβδομάδα πριν είχε έρθει η αστυνομία, με κλήση των γειτόνων, γιατί την χτυπούσε στην αυλή», είπε η δικηγόρος.

Αυτό που προκαλεί αρνητική εντύπωση, είναι, όπως τόνισε, ότι «μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει αυτό ο δράστης της κοπέλας και πατέρας του παιδιού είναι αμετανόητος. Ζητάει ο δράστης να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν, δηλαδή ξύλο, βία, απειλή και κακοποίηση».

Αναφορικά με το μέλλον της γυναίκας αυτής και του 5χρονου παιδιού της, η κ. Ανάσογλου είπε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή  για να κρατήσουν μακριά της τον 34χρονο δράστη που καταδικάστηκε σε 1 χρόνο και 2 μήνες ποινή φυλάκισης, με τριετή αναστολή και εφέσιμη, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

«Η κοπέλα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Το κορίτσι βρίσκεται με το παιδί τους που είναι έντρομο ακόμα, ενώ ο δράστης δεν δείχνει να συνειδητοποιεί τι έχει γίνει» είπε, προσθέτοντας ότι η γυναίκα φοβάται να γυρίσει στο σπίτι της.

«Είναι λογικό να νιώθει ανασφάλεια. Χρειάζεται προστασία και μόνιμη διαμονή. Το κορίτσι αυτό προσπαθεί με μεγάλη αξιοπρέπεια να σταθεί στα πόδια του θα παρακαλούσα από την Πολιτεία, εφόσον έδειξε αυτό το άμεσο ενδιαφέρον, να υλοποιηθεί μια πιο μόνιμη κατάσταση. Να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί της», κατέληξε η δικηγόρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ