Βόλος: Καλείται σε απολογία ο πρωταθλητής ποδηλασίας που ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του

Εφιαλτικές στιγμές ωμής βίας έζησε μια 30χρονη γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύζυγό της, πρωταθλητή Ελλάδας στην ποδηλασία, μπροστά στα μάτια του τετράχρονου παιδιού τους, στον Βόλο.

Βόλος: «Η 30χρονη και το παιδί της βρίσκονται σε σοκ» – Τι λέει η δικηγόρος της γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύζυγό της

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Ο 34χρονος γνωστός αθλητής έχει αγωνιστεί και με το εθνόσημο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ το 2012 ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται πως και ο ίδιος, αφού πρώτα χτύπησε την πρώην σύζυγό του με κουτουλιά και της έσπασε τη μύτη, στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση εναντίον της για εξύβριση και άσκηση βίας εναντίον του, την ώρα που η 30χρονη γυναίκα κατευθυνόταν γεμάτη αίματα σε νοσοκομείο του Βόλου.

Βόλος: Εικόνες σοκ από τον ξυλοδαρμό 30χρονης από τον πρώην σύζυγό της – Της έσπασε με κουτουλιά την μύτη

Μόλις έλαβε τις πρώτες βοήθειες, η 30χρονη μητέρα κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, άμεσα κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία και ο 34χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βία.

«Η μητέρα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από την επίθεση που δέχθηκε. Με τη βοήθεια ειδικών προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό του μικρού παιδιού της, το οποίο ήταν μπροστά στο περιστατικό και στον ξυλοδαρμό. Για εκείνη, απόλυτη προτεραιότητά της είναι το παιδί», δηλώνει στη Realnews η Φωτεινή Μακροστεργίου, δικηγόρος της 30χρονης.

Σκηνές βίας

Για τις εικόνες που έχουν χαραχθεί στη μνήμη του μικρού παιδιού από τον ξυλοδαρμό της μητέρας από τον ίδιο τον πατέρα του μιλά η Φ. Μακροστεργίου, επισημαίνοντας ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. «Δυστυχώς και το παιδί βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Αντίκρισε άγριες σκηνές βίας σε βάρος της μητέρας του, ενώ δίπλα βρίσκονταν και οι γονείς του κατηγορουμένου. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει τα παιδιά να είναι θεατές σε αυτά τα περιστατικά. Σήμερα το παιδί βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του, η οποία έχει την αποκλειστική επιμέλεια», σημειώνει η δικηγόρος της μητέρας.

«Η εντολέας μου κατηγορείται για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, καθώς ο σύζυγός της κατέθεσε μήνυση έπειτα από την επίθεση για την οποία κατηγορείται και μάλιστα αυτό συνέβη όσο η εντολέας μου βρισκόταν στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη και τραυματισμό στον αυχένα. Πρόκειται για βαριά σωματική βλάβη. Αντίστοιχα, ο σύζυγός της κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ενώπιον ανηλίκου», καταλήγει η Φ. Μακροστεργίου.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, θα παραστούν σε δίκη και οι δύο κατηγορούμενοι, η μητέρα και ο πατέρας, για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την προηγούμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου, αλλά ο 34χρονος άνδρας δεν παρέστη στο δικαστήριο. Εμφανίστηκε ο πατέρας του για να ζητήσει αναβολή μερικών ημερών, υποστηρίζοντας πως ο 34χρονος γιος του έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Μάλιστα, προσκόμισε πιστοποιητικό νοσηλείας από ιδιωτική κλινική, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. «Το παιδί μου είναι σε άθλια κατάσταση. Είχε ταχυκαρδία και επιδεινώθηκε», είπε ο πατέρας του, ενώ για ταχυκαρδία έκανε λόγο και το πιστοποιητικό νοσηλείας.

«Έπεσε»

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου, στον Βόλο, στο σπίτι των γονιών του πρωταθλητή ποδηλασίας. Εκεί, πήγε η 30χρονη στις 21:30, συνοδευόμενη από μια φίλη της, ώστε να παραλάβει το παιδί της. Τότε εκείνος άρχισε να τη βιντεοσκοπεί με το κινητό. Βιντεοσκοπούσε τόσο την ίδια όσο και το παιδί για να αποδείξει πως δεν ήθελε το μικρό αγόρι να ακολουθήσει τη μητέρα του. Εκείνη, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες στο αστυνομικό τμήμα, πήγε να του αρπάξει το κινητό από το χέρι και τότε εκείνος με μια κουτουλιά της έσπασε τη μύτη. Σοκαρισμένοι οι γονείς του, τον ρώτησαν εμβρόντητοι γιατί το έκανε αυτό και εκείνος, σύμφωνα πάντα με τη δικηγόρο της 30χρονης, απάντησε: «Έπεσε, τι δεν καταλαβαίνετε;». Η νεαρή γυναίκα δεν κάλεσε Αστυνομία ή ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο της φίλης της. Μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, ο σύζυγός της είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της. Η 30χρονη έλαβε τις πρώτες βοήθειες και έπειτα πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Αμέσως κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία και ο 34χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βία, ενώ συνελήφθη και η ίδια.

Η 30χρονη εμφανίστηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Αυτόφωρο φορώντας κολάρο και με τα ρούχα της γεμάτα αίματα από το χτύπημα που της έσπασε τη μύτη, καθώς δεν είχε αλλάξει ρουχισμό στο τμήμα όπου κρατήθηκε μετά τη μήνυση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ